Wat Je Moet Overwegen Als Je Stopt Als Freelancer en In Loondienst Gaat Werken?

344

Veranderen van freelancer naar een full-time werknemer in loondienst is een uitdaging. Want een freelance carrière is totaal anders en niet te vergelijken met een vaste baan als werknemer. Wanneer je als freelancer werkt, kun je jouw eigen werkroutine plannen. Er zal geen supervisor aanwezig zijn om je te begeleiden. Je hoeft je niet aan vaste kantooruren te houden of aan de etiquette van een werkplek. Het is een erg flexibele manier van werken voor je klanten. In feite is het een compleet ander soort carrière dan het reguliere professionele leven.

Credit: n26.com

Evalueer eerst de voor- en nadelen van je huidige werk en werkzaamheden. Het is ook belangrijk om alle voordelen uit te zoeken die je gaat verliezen als je deze overstap maakt. Bedenk welke voordelen en inkomsten je verdient door als freelancer te werken. Als de kosten groter zijn dan de voordelen, is het verstandig om over een carrièreswitch na te denken. Terwijl je al deze zaken uitzoekt, is het belangrijk om salaris overwegingen als prioriteit te stellen.

Credit: moneycrashers.com

Je moet ook andere aspecten vergelijken zoals je ziektekostenverzekering, pensioenfondsen, betaalde vakanties e.d. Want als je als freelancer werkt, kan het zijn dat je geen gebruik kunt maken van deze voordelen. Als je er zeker van bent dat je genoeg geld kunt verdienen om al deze voordelen zelfstandig te bekostigen, kun je overwegen om als freelancer te blijven werken. Je moet er ook rekening mee houden dat je als freelancer soms geen werk hebt of dat je tijdelijk werkloos bent. het is erg belangrijk voorbereid te zijn op al deze situaties.

Credit: hrmanagementapp.com

De aard van een reguliere baan en het werken als freelancer zijn verschillend. Het is dus heel belangrijk om rekening te houden met de onvermijdelijke mentale aanpassing. Je moet een heel duidelijk beeld voor ogen hebben van beide opties. Als je eigen baas bent, heb je niet alleen meer vrijheid, maar ook meer verantwoordelijkheden. Je deelt je eigen tijd in en bepaalt zelf waar en hoeveel jij werkt. Maar tegelijkertijd moet je ook je eigen tijd en geld beheren.