Vanwege Covid Gerelateerde Fraude Websites, Verloren Consumenten Meer Dan $500 Miljoen

428

Volgens de Federale Handels Commissie van Amerika, zijn consumenten meer dan $500 miljoen kwijtgeraakt door Covid gerelateerde fraude. De verliezen kwamen voor in verschillende sectoren, variërend van online winkelen tot reizen. De pandemie gerelateerde klachten werden gerapporteerd bij de staat en lokale organisaties die consumenten beschermen.

Credit: bankinfosecurity.com

De Federale Handelscommissie ontving meer dan 558,000 klachten van consumenten. De meeste klachten zijn gerelateerd aan de pandemie sinds het begin van 2020.
Ongeveer 60% van de klachten werden geassocieerd met fraude. Het geschatte verlies is $501 miljoen en de gemiddelde persoon verloor ongeveer $370.

De directeur van de consumentenbescherming en privacy van de Consumenten Federatie van Amerika zei, “Scammers maken altijd misbruik van rampen, zowel van rampen veroorzaakt door de mens en natuurrampen.”

Credit: which.co.uk.com

Grant zei ook, “De klachten die we binnenkrijgen zijn enkel de het puntje van de ijsberg. Ik denk dat het veilig is om te stellen dat het om een ontzettend groot aantal mensen gaat.”

Credit: cnbc.com

Terwijl Amerikanen meer tijd binnen doorbrachten gedurende de periode van de pandemie, stegen hun online bestellingen. Maar meer frauduleuze sites gebruikten deze kans om valse orders aan te maken en veel mensen werden slachtoffer van “opportunistische websites”.