Maak 2021 jouw jaar met deze 5 strategieën

591

2020 is eindelijk voorbij! Nu is het tijd om 2021 mijn jaar te maken. Oké, we zitten nog midden in een pandemie. Dat betekent echter niet dat je geen doelen voor dit jaar moet stellen. Als je wel doelen hebt, maar niet zeker weet wat je moet doen of hoe je moet beginnen, heb ik vijf strategieën om je te helpen je jaar goed te beginnen.

Maak een carrière plan voor 2021

2020 was een moeilijk jaar voor ons allemaal op het werk. Denk aan alle tegenslagen of hindernissen waar je vorig jaar voor stond. Denk dan na over hoe je dit jaar verder wilt gaan. Wat zijn je doelen op carrièregebied? Waaraan wil je dit jaar prioriteit geven? Wat kun je doen om deze doelen in de loop van het jaar te verwezenlijken? Schrijf ten minste drie doelen op die je dit jaar voor je loopbaan wilt bereiken. Gebruik deze vragen als leidraad en inspiratie om jezelf te motiveren.

Stel concrete doelen

Je doelen moeten weerspiegelen wat je wilt bereiken. Maak ze haalbaar, maar ook een beetje uitdagend, zodat je jezelf kunt pushen. Wat wil je aan het eind van het jaar bereikt hebben? Hoe zullen deze doelstellingen je in de toekomst beïnvloeden?

Visualiseer

Het is makkelijk om het jaar te beginnen met de belofte om je doelen te bereiken… en het is ook heel makkelijk om ze na een week weer te vergeten. Daarom is het belangrijk dat je ze vaak visualiseert en ze nooit vergeet. Eerlijk gezegd ben ik zelf vreselijk slecht in het onthouden van mijn doelen. Maar ik heb ontdekt dat als ik mijn doelen op een briefje schrijf die ik op de deur van mijn slaapkamer plak, ik ze beter kan onthouden. Het briefje hangt op ooghoogte op de slaapkamerdeur en is het eerste wat ik zie als ik de deur open doe. Als je denkt dat dit ook voor jou kan werken, moet je het beslist eens proberen.

Zorg voor een goed ondersteuningssysteem

Ik weet dat er dagen zijn dat je niet wilt opstaan om iets te doen. Dit is waar je hulptroepen van pas komen. Als je de middelen hebt om te sparen, overweeg dan een loopbaancoach in te huren om je te begeleiden. Zo niet, sluit je dan aan bij een groep met mensen die je motiveren om jezelf elke dag te pushen. Bij voorkeur een groep waar iedereen hetzelfde doel voor ogen heeft. Een goed ondersteunend systeem zorgt ervoor dat je je doelen niet uit het oog verliest.

Geloof dat je het verdient

Het maakt niet uit hoeveel doelen je opschrijft en zelfs al behang je je muren met alle post-it briefjes in de wereld, als je niet gelooft dat je het kunt behalen of als je te bang bent, dan houd je jezelf tegen om het te bereiken. Accepteer het feit dat je zou kunnen falen, en dat falen is hoe we leren. In de woorden van iemand van Generatie Z: maak het openbaar. Manifesteer en het zal lukken.

Er is geen geheim voor succes. Hard werken, mislukkingen omarmen, leren van je fouten en je doelen voor ogen houden zijn enkele dingen die je moet doen als je van 2021 jouw jaar wilt maken.