Yoksul Ülkeler Küresel Gübre Kıtlığı Nedeniyle Gıda Kriziyle Karşı Karşıya

1303

Dünya genelinde yaşanan gübre sıkıntısı yoksul ülkelerde gıda krizi yaratıyor. Büyük gübre firmalarının yöneticileri mevcut gıda fiyatlarındaki artıştan endişe duyuyor.

Credit: krishijagran

Firmalar gübre üretmek için büyük miktarlarda gaza ihtiyaç duymaktadır. Yara International CEO’su Svein Tore Holsether, yüksek gaz fiyatları nedeniyle gübre üretim maliyetinin arttığını ve bunun da dünya genelinde gıda fiyatlarını etkilediğini belirtti.

Credit: agroflowsystem

Bazı büyük gübre firmaları yüksek gaz fiyatları nedeniyle üretimlerini kısmak zorunda kalmıştı. Sonuç olarak, gübre kıtlığına yol açmıştır. Gelişmekte olan pek çok ülke, mahsul üretiminin azalmasına ve gıda fiyatlarının yükselmesine neden olan bu üretim sıkıntısından etkilendi.

Credit: fortune

Tore Holsether de “Bu gerçekten korkutucu, bir gıda kriziyle karşı karşıyayız ve savunmasız insanlar çok ağır bir şekilde etkileniyor” dedi ve ekledi: “Bu durum tüm dünyada gıda fiyatlarını etkiliyor ve pek çok insanın cüzdanını vuruyor. Ancak bazı insanlar için, özellikle de gelişmekte olan ülkelerde, bu sadece bir cüzdan meselesi değil, aynı zamanda bir ölüm kalım meselesi.”