Bir İş Teklifini Neden Hemen Kabul Etmemelisiniz?

1164

Bu işi istediğinizden emin olsanız bile, onu hemen kabul etmemelisiniz. Bunun yerine, bir pozisyonu kabul etmeye karar vermeden önce birkaç gün düşünmelisiniz. Bu, herhangi bir sorunuz, endişeniz veya talebiniz olup olmadığına karar vermenize yardımcı olacaktır. Size pazarlık yapmak için zaman tanır. İşte bir iş teklifini anında kabul etmemenin bazı faydaları.

İyi bir izlenim yaratın

Teklif hakkında düşünmek için biraz zaman talep etmeniz, işe alım yöneticileri üzerinde iyi bir izlenim yaratabilir. İşverenler sizin hakkınızda daha olumlu düşüneceklerdir. İncelemenin gerekliliğine değer verdiğinizi fark edebilirler. Bu nedenle, bir iş teklifini kabul etmeden önce incelemek için zaman istemek her zaman profesyonel bir yoldur.

Credit: orbitcareers.com

Gözden geçirmeniz için zaman tanır

İşi kabul ettikten sonra işverene maaş veya diğer yan haklar hakkında soru sormak profesyonelce değildir. Bir işi kabul etmeden önce tüm bilgileri dikkatlice gözden geçirmek, başlangıç tarihi, iş sorumlulukları, iş unvanı gibi gerekli tüm bilgilere sahip olduğunuzdan emin olmak daha iyidir.

Credit: roberthalf.com

Müzakere etmek için zamanınız olsun

İncelemek için zamanınız olduğunda, neyi müzakere edeceğinize de karar verebilirsiniz. Temel maaş ve öz sermaye, sağlık sigortası planı ve çok daha fazlası gibi diğer faydaları müzakere edebilirsiniz. Her şey yolunda görünüyorsa, teklifi kabul etmeye karar verebilirsiniz.

Credit: betterteam.com

Diğer şirketle görüşmeyi bitirin

Birden fazla görüşmeye katılma şansınız varsa, teklif mektubunu incelemek için zaman istemelisiniz. Bu, gerekirse diğer işverenlerle görüşmeyi bitirmenize olanak sağlayacaktır.