Bir İş Arayan İçin Günde Kaç İş Başvurusu İdealdir?

1257

İş arama maceranızın başlangıç aşamasındaysanız bir iş için günde kaç başvuru yapmanız gerektiğini merak ediyor olabilirsiniz. Kesin bir kural olmamakla birlikte genel kural bir günde 10’dan fazla iş başvurusu yapmamanız gerektiğidir. İş başvurusu yaparken 5 ila 10 başvuru iyi bir aralıktır.

Credit: katieroberts.com

Ancak, iş başvurularının kalitesi başvuru sayısından daha önemlidir. Ağ kurmakla meşgulseniz, işe alım yöneticileriyle doğrudan mesajlaşıyorsanız daha az başvuru yapmak isteyebilirsiniz. Yerinde görüşmelere katılmak ve telefon görüşmeleri yapmak gibi diğer iş türleriyle meşgul olabileceğinizi unutmamalısınız. Ayrıca, bazen iş görüşmelerine veya yazılı testlere hazırlanmanız gerektiğinden daha az iş başvurusunda bulunabilirsiniz.

Credit: glassdoor.com

Günümüzde çoğu şirket online iş başvurusu talep ediyor. Online bir kanal kullanarak kolayca başvuru yapabilirsiniz. Ancak asla her bir pozisyon için kopyala ve yapıştır stratejisini izlemeyin. Her pozisyonun belirli bir gereksinimi olduğunu ve işe alım yöneticisinin özel talebini anlamanız ve başvuruyu buna göre göndermeniz gerektiğini unutmamalısınız.

Credit: careeradvisor.com

Şu anda tam zamanlı bir işte çalışıyorsanız, birkaç pozisyona başvurmak için zaman ayırmak oldukça zor olabilir. O zaman iş başvurusu üzerinde çalışabileceğiniz bir zaman belirlemeniz gerekir. Ayrıca ağ kurma gibi yüksek etkili faaliyetlere de odaklanabilirsiniz.