Yaşlı Yetişkinler Olarak Ev Kredisi Almak

1122

İleri yaşlarda ev satın almak farklıdır. Çünkü amaçlar 30 yaşında bir ev satın almaktan farklıdır. İster bir tatil evi olsun isterse sadece yaşamak için olsun, yaşlı yetişkinler ev satın alırken fiziksel güçlerini ve gelecekteki gereksinimlerini göz önünde bulundurmalıdır. Emeklilik döneminde konut kredisi almayı planlıyorsanız, mali durum değerlendirmeniz çok önemlidir. Sabit bir geliriniz olduğu için ev kredisine başvurmadan önce bazı noktaları göz önünde bulundurmanız gerekir.

Credit: mortgageloan

Bir emekli ya da yaşlı biri olarak, konut kredisi almaya uygun olup olmadığınız konusunda endişeleriniz olabilir. Mortgage kredisi verenler her zaman iyi bir kredi puanına ve güçlü bir para kaynağına sahip olanlara borç vermek isterler. Yaş, bir kişinin kredi almaya uygun olup olmadığına karar vermek için dikkate alınan bir faktör değildir. Kredi başvurusunda bulunanlar arasında yaşa dayalı herhangi bir ayrımcılık yapılması yasa dışıdır.

Credit: sahomeloans

Geleneksel ipotek kredileri, nakit refinansman ve ev özkaynak kredileri gibi birçok ipotek seçeneği vardır. Kimliğinizi kanıtlamak için sosyal güvenlik, emeklilik belgesi, temettü geliri gibi bazı belgeler sunmanız gerekebilir. Kredi verenler belgelere bakacak ve kredi puanınızı kontrol edecek, borç-gelir oranını hesaplayacak ve bir krediyi onaylamadan önce gelir ve diğer varlıkları değerlendirecektir.

Credit: mymortgageinsider

İpotek sahibi yaşlı yetişkinler daha düşük faiz oranlarından ve vergi indirimlerinden yararlanabilirler. Dolayısıyla, nakit para ile ev almak yerine ipotek almak daha iyidir. Bakiyenizin bir kısmını ödemeden nispeten daha düşük ödemeleri kolayca yeniden finanse edebilirsiniz. Artık yaşlılar için çok çeşitli ev kredisi seçenekleri var. Birincil ikametgahınız olan bir eviniz varsa, ters ipotek için de hak kazanabilirsiniz.