Kapak Mektubu Göndermeden Önce Neleri Kontrol Etmelisiniz?

1306

apak mektubu yazmak kolay değildir. Bir kapak mektubunu tamamlamak için çok zaman harcamanız gerekir. Yazmayı bitirdiğinizde, göndermek için acele edebilirsiniz. Ancak bu son adımı atmadan önce, uzmanlar mektubu hatasız hale getirmek için iki kez kontrol etmenizi öneriyor. Kapak mektubunuz, iş başvurusunda bulunduğunuz kuruluşa karşı sizi temsil eder. Dolayısıyla, bu mektup konusunda çok ciddi olmalısınız. İşte sizin için bazı ipuçları.

Credit: economictimes.com

Kısa tutun

İşe alım yöneticilerinin uzun kapak mektubunuzu inceleyecek ne zamanları ne de sabırları vardır. Makale gibi görünen kapak mektupları beklemezler. Bu nedenle, işe alım yöneticilerini etkileyebilecek daha kısa bir kapak mektubu hazırlamaya çalışın.

Credit: goindium.com

İşe alım müdürünün adından emin olun

Kapak mektubunuzu göndermeden önce doğru kişiye hitap ettiğinizden emin olun. Bu önemlidir çünkü iş ilanına odaklandığınızı ve ilgili olduğunuzu gösterir. Ayrıca şirket hakkında daha fazla bilgi edinmek için çaba sarf ettiğinizi de gösterir.

Credit: digitalmarketinginstitute.com

Doğru bilgileri kullanın

Harika bir kapak mektubu, adayla ilgili tüm önemli bilgileri içermelidir. Bu nedenle, bir kapak mektubunda herhangi bir bilgi paylaşırken dikkatli olmanız gerekir. Göndermeden önce e-posta adresinizin ve telefon numaranızın doğru olup olmadığını kontrol edin.

Credit: thoughtco.com

Dilbilgisi hatalarını kontrol edin

Kapak yazınız tüm yazım ve dilbilgisi hatalarından arındırılmış olmalıdır. Kimi zaman aceleyle yazmaya alışmışızdır. Sonuç olarak, yazım hataları yapıyoruz. Ancak hiçbir kapak mektubunda bu beklenmez. Yazım hataları için kapak mektubunu iki kez kontrol etmelisiniz. Günümüzde dilbilgisi ve yazım denetimi için herhangi bir yazılımdan yardım alabilirsiniz.