Bir Aile Whatsapp Dolandırıcılığında Bayram Tasarruflarını Kaybetti

1271

75 yaşındaki bir kişi, torunu gibi davranan suçlular tarafından kandırıldıklarını ve Noel hediyeleri için biriktirdikleri parayı kaybettiklerini söyledi. Aile, mesajlaşma servisi WhatsApp üzerinden dolandırıcılar tarafından kandırıldı. Ancak adam isminin gizli kalmasını istedi.

Credit: metro

WhatsApp ve ticaret standartları yetkilileri diğer vatandaşları bu dolandırıcılığa karşı uyarıyor. Ancak aile, sahte olduğu anlaşılan acil bir tıbbi fatura için çoktan 1.550 Sterlin havale etmişti.

Dolandırıcılar, genç öğrenci kılığına girerek babasına bir mesaj atmıştı. Mesajda kızın hemoroid olduğu ve bu konuda konuşmaktan utandığı yazıyordu. Genç öğrencinin özel tıbbi bakım için paraya ihtiyacı vardı ve paranın doğrudan transfer edilmesini rica ediyordu.

Credit: dnaindiaBüyükbaba, dolandırıcılar kızın alışılmadık isminin doğru yazılışını sağladığında sözde faturayı ödemeyi kabul etti. Toruna ancak para ödendikten sonra ulaşabildiler. O zaman kandırıldıklarını anladılar.

Torun, “Kendini aptal gibi hissediyorsun. Kandırılmış olduğum için çok kızgınım. Bu dolandırıcılık telefonlarına alışıyorsunuz ama artık çok zekiler. Eskiden kendi işimi yürütüyordum, yani benim gibi insanları kandırabiliyorlarsa çok sayıda savunmasız insanın başı belaya girecek.”

WhatsApp politika müdürü Kathryn Harnett ise şunları söyledi: “WhatsApp kullanıcılarımızın kişisel mesajlarını uçtan uca şifreleme ile koruyor, ancak insanlara dolandırıcı tehdidine karşı uyanık kalarak hesaplarımızı güvende tutma konusunda hepimizin bir rolü olduğunu hatırlatmak istiyoruz.”

Credit: bbc

Kathryn ayrıca, “Şüpheli bir mesaj aldığınızda, kimden geldiğini bildiğinizi düşünseniz bile sizi aramasını ya da sesli not göndermesini istemeniz, bir kişinin söylediği kişi olup olmadığını kontrol etmenin en hızlı ve en basit yoludur. İhtiyacı olan bir arkadaş, aranmaya değer bir arkadaştır.”