Google Ücretsiz Fiziksel USB Güvenlik Anahtarları Veriyor

1169

Google, 10.000 yüksek riskli kullanıcıya ücretsiz fiziksel USB güvenlik anahtarı veriyor. Bu kullanıcılar çoğunlukla hacklenme riski yüksek olan politikacılar ve insan hakları aktivistlerinden oluşuyor.

Credit: northeastlivetv.com

Bu güvenlik anahtarı, bu kullanıcılara iki faktörlü kimlik doğrulama sağlayacak. Bir şifrenin ötesinde ek bir güvenlik katmanı sağlayabilir. Google bunu yüksek profilli kullanıcılar için özel olarak tasarlanmış bir “gelişmiş koruma programı” olarak belirtti.

Credit: cnbc.com

Google’ın Tehdit Analiz Grubu Direktörü Shane Huntley yaptığı açıklamada, “Her zaman yaptığımız gibi, hükümet destekli saldırganlar tarafından hedef alınan kişilere uyarılar gönderdik” dedi. Huntley ayrıca Google’ın yaklaşık 14.000 Gmail kullanıcısını hedef alan bir kampanya tespit ettiğini söyledi. Rusya bağlantılı bir hack grubu, insanları şifrelerini açıklamaları için kandırmaya yönelik bir e-posta kampanyası yürütüyordu.

Credit: 9to5google.com

Arama motoru devi, bilgisayar korsanları tarafından hedef alınma riski yüksek olan kullanıcı hesaplarının güvenlik sistemini arttırdığını duyurdu. 10.000 kullanıcıya ücretsiz “Titan” güvenlik anahtarları gönderiyor.