Farklı Kariyer Mentorları

1062

Mentorlar değerli kariyer varlıklarıdır. Kariyeriniz hakkında bilgi ve rehberlik sağlayabilirler. Size dürüst ve değerli geri bildirimler verebilecek daha geniş ağlara erişim sağlayabilirsiniz. Mükemmel bir mentor size başarılı olmanız için farklı yollar gösterebilir. Farklı durumlarla başa çıkmanız için size rehberlik edebilirler. Mentorlar, becerilerinizi geliştirmek için önemli bir varlıktır. Kariyer gelişiminizde size yardımcı olabilecek fırsatlar sunar. Doğru rehberliği almak için, sizin için doğru mentoru seçmek önemlidir. Mentorlarınızı seçerken bazı noktaları göz önünde bulundurmanız gerekir.

Credit: epicassist.com

Öncelikle, tanıdığınız biriyle iletişime geçmelisiniz. Yerleşik bir ilişkiniz varsa, yardım aradığınız konuda doğrudan bir tartışmanız olabilir. Mentorunuza geliştirmek istediğiniz belirli bir alan hakkında soru sorabilirsiniz. Gayri resmi bir arama veya tartışma, daha uzun vadeli bir mentorluk ilişkisi başlatmak için yeterli olabilir.

Credit: theguardian.com

İkinci olarak, geçmekte olduğunuz yöneticiden rehberlik alabilirsiniz. Bazen kıdemli iş arkadaşlarınız sizin mentorunuz olabilir. İyi bir uyumunuz varsa, sınırlamalarınızı paylaşabilir ve bunların üstesinden nasıl geleceğinizi öğrenebilirsiniz. Bu tür bir mentorluk, kapalı bir sözleşme nedeniyle çok yararlıdır. Mentorunuz içinde çalıştığınız bağlamı bildiği için size önerilerde bulunabilir veya sizi daha iyi yönlendirebilir.

Credit: social.hays.com

Son olarak, iyi tanımadığınız o kişiden mentorluk alabilirsiniz. Belirsiz bir ilişkiye sahip olmanın en iyi yolu budur. Sizi etkileyen veya motive eden kişiyle iletişime geçmeye çalışın. O kişiyle profesyonel bir ilişki kurabilirsiniz, bu da güvenilirlik kazanmanıza yardımcı olabilir.