Gençler Kendi Başına Hisse Senetleri Almalı mı?

2809

Birçok yatırım şirketi, en genç nesli çeken aracılık hesapları oluşturuyor. Ancak uzmanlar, gençlerin borsalara erişim yerine eğitimlerine daha fazla odaklanmaları gerektiğini düşünüyor.

Credit: gobankingrates.com

Birçok tanınmış aracı kurum şimdi gençleri pazarlara çekme fikriyle flört ediyor. Gençlerin bireysel hisse senedi alıp satmasına yardımcı olacak araçlar piyasaya sürüyorlar. Bu platformlar 13-17 yaşındakilerin tasarruf ve aracılık hesapları açmasına izin veriyor ve gençleri yatırım kararları almaya teşvik ediyor. Ancak, etkinliklerinin ebeveynleri veya velileri tarafından çevrimiçi olarak izlendiğini iddia ediyorlar.

Credit: fool.com

Hesapların amacı çocuklara tasarruf ve yatırım yapmayı öğretmek olsa da aynı zamanda genç yatırımcıları kaydetmenin bir yolu. Aslında, müşterilere mümkün olduğunca erken ulaşma yarışı Bu nedenle varlık yönetimi firmaları genellikle yeni ve genç müşterileri çekmek için yeni platformlar kullanıyor. Gelecekte kârlı hale gelmek için yeterli yatırım yapılabilir varlık edinmeleri bekleniyor.

Credit: barrons.com

Yatırıma başlamak için asla çok genç olunmadığı doğru. Kuşkusuz hepimizin para yönetimini öğrenmenin önemini anlamamız gerekiyor. Ama aynı zamanda gençlerimizin temel örgün eğitiminin de farkında olmamız gerekiyor. Borsalara yatırım yaparken uygun rehberliğe ihtiyaçları var. Gençlere bireysel hisse senedi ticareti yerine finansal okuryazarlığı teşvik etmeliyiz.