LinkedIn, Hikayeler Özelliğini Kaldırmaya Karar Verdi

1103

Geçtiğimiz günlerde profesyonel ağ platformu LinkedIn, “Hikayeler” özelliğine devam etmeyeceklerini ve yeni deneyimler eklemeyi planladıklarını duyurdu.

Credit: trendingus.com

Microsoft’a ait şirket, Tweeter’ın da Fleets özelliğini getirdiği geçen yıl “Hikayeler” özelliğini tanıtmıştı. Bu özellik yalnızca mobil kullanıcıların kullanımına açık ve platformda kısa, geçici videolar yayınlamalarına izin veriyor. Videolar yayınlandıktan 24 saat sonra kayboluyor.

Credit: business2community.com

LinkedIn, değişikliğin 30 Eylül’de yürürlüğe gireceğini duyurdu. LinkedIn’in “Hikayeler” özelliği, Facebook ve Instagram Stories’in bir taklidi. Geçen yıl Tweeter, Fleets’i Facebook ve Instagram Stories’e rakip hale getirdi. Ancak, Fleets varlığını sürdüremedi ve geçtiğimiz ay kalıcı olarak ortadan kayboldu.

Credit: 9to5mac.com

Reklamverenlerin güncellemelerini bildirdikten sonra LinkedIn, LinkedIn Stories için planlanan her türlü görsel ve videonun LinkedIn feed’inde paylaşılacağını söyledi. Ayrıca, daha önce tanıtılan veya sponsor olunan hikayelerin LinkedIn akışında otomatik olarak görünmeyeceği konusunda da uyardılar. Reklamverenlerin içeriği genel bir resim veya video olarak yeniden oluşturmaları gerekiyor.