Kariyer Seçimi Yaparken Çocuklara Yardımcı Olmak İçin Bazı İyi Yollar

1162

Ebeveynlerin olumlu etkisi çocukların kendine güvenini artırabilir. Meslek seçimi yaparken, çocuklarınızı karar verme sürecine dahil etmek çok önemlidir. Çünkü çoğu zaman kariyer, çocuğun erken yaşamında yetişkinler tarafından şekillendirilir. Bu nedenle, aile üyelerinin genç neslin gelecekteki kariyer yaşamlarına hazırlanmalarına yardımcı olacak fırsatların farkında olmaları gerekir.

Credit: buddymantra.com

Kariyer hikayenizi paylaşın

Kariyer hayatınızın yolculuğunu anlattığınızda çocuğunuz, kendi benzersiz yolculuğunu geliştirmek için motivasyon kazanacaktır. Hayatınızın iniş ve çıkışlarını göstermek için bir zaman çizelgesi oluşturabilirsiniz. Onlara öğrenme sürecinizi ve iş hayatındaki mücadelenizi anlatın. Ayrıca sizi büyüleyen işi veya kariyerinizi seçmek için size en çok ilham veren kişiyi paylaşabilirsiniz.

Credit: thebalancecareers.com

Birlikte ilham verici bir film izleyin

Film izleyerek kariyer farkındalığını yaratabilir ve geliştirebilirsiniz. Çocuklarınızla bir film izleyebilir ve daha sonra onlarla o filmin karakterlerini ve hayatlarını tartışabilirsiniz. Çeşitli mesleklerin farklı yaşam tarzlarını açıklamaya çalışın. Bu sayede çocuklarınız dünyadaki farklı meslekleri öğrenebilirler.

Credit: lovetoknow.com

Bir karar vermeleri için çocuklarınızı etkileyin

Karar verme hayatımızın kritik bir parçasıdır. Kariyer planlaması da doğru kararı gerektirir. Zamana, uygulamaya ve deneyime ihtiyacı vardır. Çocuğunuzu küçük aile etkinliklerinin planlamasına dahil etmeye çalışın. Onlara seçim yapmalarını önerin ve görüşlerinin dikkatlice dikkate alındığından emin olun.

Credit: collegelearners.com

Çocuklar arasında farkındalık geliştirin

Çocuklarınızla farklı meslekler ve roller hakkında düşünebilecekleri bir oyun oynayabilirsiniz. Çocuğunuzu Lego’lar ile bir kasaba yapmaya teşvik edin veya vatandaşların farklı meslekler yaptığı bir şehir çizdirin. Onlarla farklı meslekler ve bu mesleklerin gerekliliği hakkında tartışın.