Ücret ve Çalışan Bağlılığı Arasındaki İlişki

1016

Aylık maaşlar, çalışanların işe bağlılığı üzerinde büyük bir etkiye sahiptir. Çoğu insan, olması gerekenden düşük maaş aldıklarını ve şirketlerinden ayrılmayı düşündüklerini söylüyor. Bazı işçiler, piyasa oranından daha fazla ücret aldıklarını düşünebilirler. Ancak en ilginç olanı, birçok çalışanın maaşlarının diğer şirketlerdeki iş arkadaşlarına ve meslektaşlarına karşılaştırma gereği duymamasıdır. Maaşınızın iyi olup olmadığını bilmek için piyasadaki maaşlar hakkında gerçek bilgiler almanız ve piyasanın gerçek durumunu anlamanız gerekir.

Kaynak: trainingindustry.com

Bazı işverenler, çalışanların birbirleri ile maaş konuşmasından hoşlanmazlar. Bazen maaş hakkında konuşmayı yasaklıyorlar veya tasvip etmiyor olabilirler. Maaş karşılaştırmalarından kaçınmak için bazı resmi politikalar uygulanıyor olabilir. Ancak şu anda az sayıda şirket, ödeme gizliliğinin yanlış bir yaklaşım olduğunu anlamaya başladı. Ancak bu şirketler de tam bir hesap verebilirlik ve şeffaflık ile ödeme yapmayı taahhüt etmiyorlar. Bu nedenle maaşınızın iş arkadaşlarınızla karşılaştırıldığında nasıl olduğunu bilemiyorsunuz.

Kaynak: mangoapps.com

Herkes ne kadar kazandıkları hakkında dürüstçe konuşsa da büyük resmi göremeyebilirsiniz. Çünkü elinizde tam veri olmadan karşılaştırma yapmak zor. Mevcut tüm bilgilere sahip olduğunuzda hangi beceri ve ek eğitimin maaşınızı artırmanıza yardımcı olabileceğini bilebilirsiniz. Daha yüksek ücret karşılığında iş değiştirme kararı alabilirsiniz.

Kaynaj: biz30.com

Ancak asla yeni bir işe geçmenin bariz iyi bir sonuç getireceği sonucuna varmayın. Bu kişiden kişiye veya meslekten mesleğe değişebilir. Bir yazılım geliştiricisi iş değiştirerek daha fazla prim kazanabilirken, bir yönetici asistanı mevcut işinde kalırsa daha fazla kazanabilir. Bununla birlikte iş değiştirmenin en büyük avantajı, maaşınızın piyasa oranıyla uyum sağlama şansı olmasıdır.