Tüketiciler, Covid ile Alakalı Dolandırıcılık Siteleri Nedeniyle 500 Milyon Dolardan Fazla Kaybetti

1404

Amerika Federal Ticaret Komisyonu’na göre tüketiciler, Covid ile ilgili dolandırıcılıklar nedeniyle 500 milyon dolardan fazla kaybetti. Kayıplar, online alışverişten seyahate kadar farklı sektörlerde meydana geldi. Pandemi ile ilgili bu şikayetler eyaletlere ve yerel tüketici koruma kurumlarına bildirildi.

Credit: bankinfosecurity.com

Federal Ticaret Komisyonu, tüketicilerden 558.000’den fazla şikayet aldı. 2020’nin başından beri gelen şikayetlerin çoğu pandemi ile ilgiliydiler. Şikayetlerin yaklaşık %60’ı ise dolandırıcılıklar hakkındaydı. Toplam kayıp 501 milyon dolar iken, sıradan bir tüketici ortalama yaklaşık 370 dolar kaybetti.

Amerika Tüketici Federasyonu’ndaki Tüketici Koruma Ve Mahremiyet Departmanının Müdürü “Dolandırıcılar her zaman insan yapımı veya doğal afetlerden faydalanırlar” dedi.

Credit: which.co.uk.comGrant ayrıca, “Alınan şikayetler buzdağının sadece görünen kısmı” diye ekledi. “Bence çok daha fazla insanın dolandırıldığını söyleyebiliriz.”

Credit: cnbc.com

Amerikalılar pandemi döneminde içeride daha fazla zaman geçirdikçe online siparişleri de arttı. Ancak birçok dolandırıcılık sitesi sahte siparişler yaratma şansını yakaladı ve birçok kişi “fırsatçı web sitelerinin” kurbanı oldu.