Becerilerinizi Kullanarak Bu İkinci İşlere Girişin

5997

İkinci bir işe sahip olmak, kendinize daha güvenli bir temel oluşturmanın en iyi yollarından biridir. Kartlarınızı doğru oynarsanız yan işinizi büyütme ve sonunda serbest meslek sahibi olmaya merhaba deme fırsatınız olabilir. Dışarıda ikinci iş için değerlendirebileceğiniz birçok fikir olsa da insanlar zaten sahip oldukları en önemli şeyi gözden kaçırıyorlar: becerileri. Halihazırda iyi olduğunuz bir şeyden kâr elde etmekten daha iyi ne olabilir? Başlamak için öncelikle en güçlü becerilerinizi belirlemeniz gerekir. Daha sonra aşağıdaki beş yöntemle bunu ikinci işe dönüştürebilirsiniz.

Freelance Çalışma

Becerilerinizi kendi yararınıza kullanmanın bir yolu, özellikle de kariyeriniz ve asıl işiniz sayesinde çeşitli becerilerinizi geliştirmeyi başardıysanız, freelance çalışmaya başlamaktır. Şu anda dünyada olup bitenler nedeniyle sadece ABD’de değil, dünyanın diğer bölgelerinde de freelance çalışanlar için artan bir talep var.

Freelance müşterileri çekeceğinizden emin olmak için becerilerinizi listeleyerek, en iyi çalışmalarınızdan bazılarını sunarak ve tavsiyeler ile adınızı duyurarak yüksek kaliteli bir portföy oluşturun. Sahip olduğunuz beceriler sosyal medya yönetimi, pazarlama, yazma, çizim, grafik tasarım veya herhangi bir dijital beceriyi içeriyorsa müşteri çekme şansınız yüksektir. Ne kadar çok bağlantınız olursa, freelance müşteriler kazanma şansınız da o kadar yüksek olur.

Bloglama

Blog yazmak harika bir şey. Ancak istikrarlı ve sadık bir takipçi kitlesi oluşturmak için çaba ve zaman gerekiyor. Uzun vadeli bir yatırım olarak düşünebileceğiniz bir şey. Yatırımınızın uzun vadeli olması sizi rahatsız etmiyorsa blog yazmayı ikinci işiniz haline getirebilirsiniz. Bir topluluğa entegre olmak için kalabalığı çekebilecek belirli bir konuyla başlayın. Örneğin yemek pişirmek tutkulu olduğunuz bir şeyse konuysa bunun üzerine bir blog başlatabilirsiniz. Sonunda, istikrarlı bir takipçi akışı elde ettiğinizde, diğer konulara genişlemeyi düşünebilirsiniz.

Çevrimiçi Koçluk

Başkaları tarafından çok arzulanan bir yeteneğe sahipseniz ve insanlara bu konuda nasıl daha iyi olacaklarını öğretmek istiyorsanız, çevrimiçi koçluk tam size göre. Tanıdığınız kişilere koçluk yapabilirsiniz. Ancak, daha büyük bir kalabalığın dikkatini çekmek istiyorsanız belirli becerileri geliştirmek isteyen insanlardan oluşan bir topluluğa sahip çevrimiçi koçluk web siteleri de var. Dahası, ne kadar çok insana koçluk yaparsanız koçlukta da o kadar iyi olursunuz. Bu, zamanla koçluğunuzu çevrimiçi bir kurs gibi daha gösterişli bir versiyona uyarlayabileceğiniz anlamına gelir. Bu da bizi bir sonraki yöntemimize götürüyor.

Çevrimiçi kurslar

Becerinizden kazanç elde etmenin bir başka yolu, başkalarının kendi isteklerine göre katılabilecekleri bir çevrimiçi kurs oluşturmaktır. Çevrimiçi kurslar, son zamanlardaki en esnek çevrimiçi işlerden biridir. Şahsen, tüm bu karantina olayları başladığında, zamanımı nasıl geçirdiğim konusunda daha az suçlu hissetmek için 5 çevrimiçi kursa birden kaydoldum. Ne yazık ki sadece 5’te 3’ü bitirdim. Neyse, konuyu dağıtmayalım. Çevrimiçi bir kursu nasıl oluşturacağınızı ve başlatacağınızı anlamanıza yardımcı olan Teachable ve Thinkific gibi web siteleri var. Tam olarak sıfırdan başlamak zorunda olmamak için zaten iyi bilinen bir platform arayanlar için harika.

Ürün Satışı

İster insanların yapmaya vakit bulamadığı şeyleri yapın, ister son derece yeni ve yenilikçi bir şey. Bir yandan çeşitli ürünler satarak kesinlikle para kazanabilirsiniz. Etsy gibi sattığınız ürünlerin reklamını yapmanıza yardımcı olan web siteleri var. Hatta ürünlerinizi daha fazla tanıtmak için sosyal medya hesapları oluşturarak bunu bir adım daha ileri götürebilirsiniz. Doğru hedef kitle ve doğru ürünlerle çok yakında sürekli siparişler almaya başlayacaksınız.