Bu beş alışkanlık ile finansal özgürlüğe sahip olun

1374

Birçok insanın hayattaki temel amacı finansal özgürlüğe ulaşmaktır. Spesifik hedefleriniz değişebilir, ancak genel olarak hepsi finansal özgürlüğünüzün olmasına bağlıdır. Bu, istediğimiz yaşam tarzını yaşamak için yeterli kaynağa sahip olmak ve ayrıca endişe duymadan istediğimiz herhangi bir kariyeri sürdürebilmek demektir. Ancak ister pandemi, ister borç veya finansal acil durumlar olsun, koşullar bu hedefe ulaşmamızı engelliyor. İnsanlar zor durumlara düşebilir, ancak bu alışkanlıklar finansal özgürlük hedefinize ulaşmanıza bir adım daha yaklaşmanıza yardımcı olabilir.

Hedefler Belirle

Hedeflerinizi bir ajandaya veya bir klasöre yazın. Finansal özgürlük sizin için ne ifade ediyor? 5 yılda x kadar paraya sahip olmak mı? Belirli bir yaşta banka hesabınızda olması gereken para gibi ulaşmak istediğiniz kilometre taşlarını yazın. Mümkünse onları kaybetmemek için bir sayfayı tüm hedeflerinizi yazmaya ayırın.

Kaydet ve Bütçelendir

Paranızı akıllıca bütçelendirin. Bu, harcamalarınız için belirli bir miktar ayırmak ve birikimleriniz için farklı bir miktar ayırmak anlamına gelir. Birikimlerinizi harcamamak için belli bir miktarın hesabınızdan otomatik olarak çekilmesini ayarlamaya çalışın, böylece aklınız caymaz ve bu parayı harcama fırsatınız olmaz.

Kredi Kartlarını Öde

Kredi kartlarınızı mümkün olduğunca her ay tam olarak ödeyin. Sadece sizi faiz ödemekten kurtarmakla kalmayacak, aynı zamanda ihtiyaç duyacağınız zamanlar için iyi bir kredi skoru oluşturmanıza da yardımcı olacaktır.

Tutumlu Ol

Bu muhtemelen takip etmesi bazen en zor olan kolay tavsiyedir. Zaman zaman tutumlu olmakta biraz zorlandığımı biliyorum. İmkanlarınızın altında yaşamak uzun vadede paradan tasarruf etmenize kesinlikle yardımcı olacaktır. Bu sadece iki parça kıyafetle yaşamak ve haşlanmış yumurtadan başka bir şey yememek anlamına gelmez. İmkanlarınızın altında yaşamak, sadece istediğiniz için istediğiniz şeylere değil, gerçekten ihtiyacınız olan şeylere odaklanarak harcama alışkanlıklarınızda bir ayarlama yapmaktır.

Kendini Geliştir

Her yıl vergi yasalarında bilmediğiniz değişiklikler oluyor. Bunları gözden geçirdiğinizden ve sizi ilgilendirenleri yakaladığınızdan emin olun. Böylece geçerli tüm kesintilerden yararlanabilirsiniz. Birçok insan eğitimsiz vergi mükelleflerini ve yatırımcıları avlama eğilimindedir, bu nedenle bilgi her zaman en iyi savunmanız olacaktır.

Sağlıklı Kal

Sağlıklı kalmanın finansal özgürlüğe ulaşmanıza yardımcı olmasının üç nedeni vardır. Birincisi, hastalandığınızda hastane masraflarını ve ilaçları ödemeniz gerekiyor ve bunların ucuza gelmediğini hepimiz biliyoruz. İkincisi, hastalanmak işi kaçırmanız gerektiği anlamına gelir. Şirketinizin hak tanıdığı hastalık günleri sınırlıysa ve hepsini tükettiyseniz bu sizin için gelir kaybı anlamına gelir. Üçüncü olarak sağlığınızın kötü olması sizi erken emekli olmaya zorlayabilir, bu da daha düşük aylık kazanç anlamına gelir.

Bu alışkanlıklar para sorunlarınızı tamamen çözmeyecek olsa da bunları uygulamak sizi, finansal özgürlük tanımınız ne olursa olsun doğru yola yönlendirebilecek sağlıklı alışkanlıklar geliştirmenizi sağlayacaktır.