Hayat Sigortası Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

791

Hepimizin hayat sigortasının ne olduğu konusunda biraz bilgisi olduğunu biliyorum ama hayat sigortasının neden var olduğunu herkes bilmiyor. Muhtemelen herkes, öldükten sonra bile ailenize güvenli bir şekilde bakmanın önemini ve bunun nasıl yapılacağını bilmiyor. Neyse ki, burada hayat sigortası hakkında ihtiyacınız olan tüm temel bilgilere sahibim, bu yüzden kemerlerinizi bağlayın ve okumaya devam edin.

Temel bilgilerle başlayalım. Hayat sigortası nedir? Hayat sigortası, bir bireyin ölümüne karşı bir sigortadır. Bu kişi, sigortalı vefat ettiğinde kendisine para verilecek bir lehtar belirler eder. Bu, gelir sağlayan bireyin ölümünün ardından lehtarı destekleme fikri doğrultusunda oluşur. Hayat sigortası planınıza bağlı olarak yalnızca bir lehtarınızın olmasına veya birden fazla lehtarınızın olmasına izin verebilir.

İki ana hayat sigortası türü vardır. İlki vadeli hayat sigortası olarak adlandırılır. Bu sigorta muadilinden daha ucuzdur. Vadeli hayat sigortalarında poliçe primleri 20-30 yıl gibi belirli bir süre için belirlenmektedir. İkincisi ise kalıcı/tüm hayat sigortası olarak adlandırılır. Adından da anlaşılacağı gibi, bu hayatınızın geri kalanını kapsayacak şekilde ayarlanmıştır, yani yalnızca bir kişi öldüğünde sona erer. Bu daha maliyetli olmasına rağmen, bir vadeli hayat sigortasından farklı olarak teminat limiti yoktur ve herhangi bir uzatmaya ihtiyaç duymaz.

Pek çok sigorta türü gibi, hayat sigortası priminin maliyeti de değişebilir. İlgili kişinin durumuna bağlı olacaktır. Bir primin sizin için ne kadara mal olacağını belirlemek için yaş, sağlık koşulları ve aile sağlığı geçmişi gibi şeylere bakarlardı. Sağlıkla ilgili koşullarınız ne kadar fazlaysa, priminizin maliyeti o kadar yüksek olur.

Hayat sigortasına ihtiyacınız olup olmadığını belirlemek tamamen size kalmış. Hayat sigortası, ailenizin vefatınız nedeniyle kaybettiği gelirin bir nevi ikamesi olduğundan, olaya objektif bir gözle bakmalısınız. Hayat sigortası maliyetli olabilir, ancak ailenizi desteklemeyi planlıyorsanız, bu iyi bir karardır. İşlemi kolaylaştırmak için fiyat karşılaştırma web sitelerini kontrol edebilirsiniz. Bu web siteleri size birden fazla şirketten tahmini teklifler sunar. Ölüm, düşünülmesi gereken hastalıklı bir şey, ama hepimizin kabul etmesi gereken bir şey, dahası, bakmak istediğiniz bir ailen varsa.