Bu İpuçlarını Kullanarak Güçlü Bir LinkedIn Profili Yaratın

754

Öncenin aksine iş arayışı farklı bir şekil aldı. Eskiden iş bulmak ilan sayfalarına bakmak ve beğendiğiniz işlere başvurmak kadar kolaydı. Artık bundan çok daha fazlası gerekiyor. Şimdi iş aramanın büyük bir kısmı kişisel ağlardan ilerliyor. Mesela birinin LinkedIn profilini incelemek gibi. Doğru LinkedIn profili ile işe alım müdürleri ve profesyonelleri gibi doğru insanlarla konuşma şansı elde edebilirsiniz. Bu nedenle LinkedIn profilinizin okuyan kişiyi etkileyecek kadar güçlü olması çok önemli.

Herkese Açık Yapın

İş arayanların profillerini herkese açık yapmaları şiddetle tavsiye ediliyor. Bu sayede diğerleri (mesela personel almada çalışanlar) onlarla bağlantınız olmasa bile bilgilerinizi görebilirler.

Anahtar Kelime Optimizasyonu

Bağlantılı iş deneyimlerinizi ve başarılarınızı yazarken bunlarla alakalı önemli anahtar kelimeleri kullandığınızdan emin olun. Ne kadar çok anahtar kelime kullanırsanız profilinizin arama sonuçlarında çıkma ihtimali de o kadar artar.

Profesyonel Görünün

LinkedIn profilinize mutlaka bir fotoğraf ekleyin. Fotoğrafınız olduğunda profilinizin görülme şansı fotoğrafsız halinden daha yüksek oluyor. Ayrıca profiliniz için bir fotoğraf seçerken sizi profesyonel ancak samimi gösterecek bir vesikalık seçin.

Bağlantılarınız

LinkedIn Groups aynı endüstride çalışan profesyonellerin tartışmalar açabilecekleri bir yer. Bunu aklınızda tutarak Groups’a katılabilir, bu tartışmalara katılıp kendi fikirlerinizi paylaşarak bunlardan yararlanabilirsiniz. İşe alım uzmanları ve yöneticileri bazen bu Groups sayfalarında dolaşıyor, tartışmalara bakıyor ve açık pozisyon olduğunda kullanabilecekleri potansiyel adayları seçiyorlar. Ne kadar aktif olursanız fark edilme şansınız da o kadar artar.

Doğru Başlığa Sahip Olun

Başlığınız arama sonuçlarında profilinizin görünen kısmı. Varsayılan ayarda mevcut pozisyonunuzu ve işvereninizi gösterir. Ancak öne çıkmak istiyorsanız buraya daha fazlasını eklemelisiniz. Anahtar kelimeler ekleyebilir veya kariyer deneyimizin hakkında biraz bilgi yazabilirsiniz. Becerilerinizin altını çizmek ve bağlantılı anahtar kelimeler eklemek sıkıcı ve genel başlıklar arasında keşfedilme şansınızı arttıracaktır.

URL’nizi Özelleştirin

LinkedIn URL’nizi kişiselleştirmek onu daha profesyonel ve akılda kalıcı yapar. Özen gösterdiğinizi ve sadece profilinize değil genel olarak kafa yorduğunuzu gösterir.

İş arama zor bir süreç olabilir ancak doğru silahları kuşanırsanız beklediğinizden daha iyi geçeceğini göreceksiniz.