Başlangıç Seviyesindeki Bir İş Kariyerinize Başlamak İçin İyi Bir Adım

575

Biliyorum, diplomanızı alır almaz başlangıç seviyesindeki bir işe girmek hayallerinizdeki kariyer başlangıcı değil.  Sonuçta bu diploma için çok para harcadınız, değil mi? Sizi anlıyorum, çok haklısınız. Ancak başlangıç seviyesindeki işlere bir şans tanımanız için birkaç neden var.

Başlangıç seviyesindeki işler hayatın işleyişini öğrenmenizin iyi bir yolu. Şu andan başlayarak hayatta her istediğinizi elde edemeyeceğinizi ve okulda ne kadar başarılı olursanız olun kendinizi hayal ettiğiniz yerde bulamayabileceğinizi anlamanız gerekiyor. Bence bunda bir problem yok. Güçlükleri erken yaşta tanımak acı gerçeklerle yüzleşmenize ve bunları kariyerinizin erken dönemlerinde aşmanıza yardımcı olacak. Her şeyin size altın tepside sunulmasına ne kadar alışıksanız zorluklarla karşılaştığınızda o kadar hazırlıksız olacaksınız.

Eğer şimdiye kadar farkına varmadıysanız söyleyeyim: tavır her şey demek. Pozitif bir bakış açısına sahip olmak hayatta size pozitif şeyleri çekecektir. Her zaman iyi bir ilk izlenim bırakarak yöneticilerinize kendinizi kanıtlayın. İşinizde ne kadar başarılı olduğunuzu göreceklerdir. Kim bilir, belki bir terfi bile kazanabilirsiniz. Ancak eğlenmeyi de unutmayın. Pek çok ekip başlangıç seviyesindeki pozisyonlara alışmanın zor olduğunun farkındadır ve birlikte vakit geçirmek için eğlenceli fikirler ortaya atarlar. Bunlara katılmaktan çekinmeyin. Yeni insanlarla tanışmanız için de iyi birer fırsat yaratırlar.

Son olarak başlangıç seviyesindeki işlerde hedeflerinize ulaşmayı öğrenirsiniz. Çalıştığınız iş yerinin de kendi hedefleri vardır. Bu hedefleri direkt elde etmeye çalışmak yerine yapılması gerekenleri bölüştürür ve farklı insanlara faklı hedefler verirler. Çalıştığınız iş size bu yöntemi kişisel hayatınıza uyarlamayı da öğretebilir. Boyunuzdan büyük işlere kalkışmak yerine hedefinizi küçük hedeflere bölüp onları elde etmeye çalışın. Kendinize alt hedefler koyun. Hedefiniz ne olursa olsun bu yöntemin her zaman işe yaradığını fark ettim. Hedefinizi günlük, haftalık ve aylık hedeflere bölün. Küçük zaferleri kutlamak da yanlış olmaz.