Girişimcilik Yolculuğunuz İçin 3 Hayati Adım

612

Tüm hayatınız boyunca kendi şirketinize sahip olmanın nasıl bir şey olduğunu hayal etmiş olabilirsiniz. Sonuçta kimse hayatı boyunca bir çalışan olmayı hayal etmez, değil mi? Küçükken aklımızdaki tek şey çok başarılı bir şirketin hayatımızı nasıl etkileyebileceğiydi – sunduğunuz hizmetten veya sattığınız üründen faydalanmak isteyen onlarca kişi sırada bekliyor. Ancak gerçek hayatta başarı kazanmak zor olabilir. Başarıya ulaşmadan önce sizi başarıya götürecek yolculuğu düşünmeniz gerekir. Aşağıda aşmanız gereken üç önemli aşamayı bulabilirsiniz.

İzin

Kendi şirketinizi açmanın korkutucu olabileceğini zaten biliyoruz. Ancak aklınızda tutmanız gereken en önemli şeylerden biri ne kadar eğitime katılsanız ve motivasyon videosu dinleseniz de “balıklama atlamaya” korktuğunuz sürece bunların hiçbir faydası olmayacağı. Hedeflerinizi gerçekleştirmenin önündeki en büyük engel sermaye veya iş planlaması değil. Risk almaktan korktukları için kendilerine deneme izni vermeyen insanlar.

Kendinize denemek için izin verdiğinizde başarısız olduğunuzda bile ileri adım atmış olacaksınız. Başlamanın en iyi yolu küçük adımlarla yavaş yavaş ilerlemek ve kendi ihtiyaç ve değerlerinize öncelik vermek.

Planlama

Kendinize bu yolda ilerlemek için izin verdikten sonra yapmanız gereken şey tüm beklenti ve hedeflerinizi kısaca belirlediğiniz bir planlama yapmak. Sadece kendi ihtiyaç ve beklentileriniz doğrultusunda, kendi programınıza, ilgi alanlarınıza ve yeteneklerinize sizi uykunuzdan etmeyecek şekilde uyacak bir girişim planlayabilirsiniz.

Yeni işinizin ne kadar gelir getirmesini istediğinizi gerçekçi olarak düşünmelisiniz. İlk başta çok büyük bir gelir sağlamayı planlamazsanız işlerin nasıl ilerleyeceği konusundaki beklentilerinizi de ona göre ayarlayacaksınız. Çünkü yeni bir işe başlarken her şey normalin iki katı zaman alır. Sonuç olarak planlama kendinizle yüzleştiğiniz ve neyin peşinden koşmaya değer olduğuna karar verip ona nasıl ulaşacağınızı belirlediğiniz bir alıştırmadır.

Alıştırma

Yeni bir beceri için yaptığınız diğer tüm alıştırmalar gibi şirketinizi de becerilerinizi arttırmada, gelişmek ve değişimlerle yüzleşmek için yenilikçi yöntemler aramada kullanmak için kuruyorsunuz. Bir girişim olarak kendinizi bu profesyonellik seviyesine çıkartmak başarılı olamak için harika bir yol. Kendi işletmelerini yönetenler aslında sürekli olarak “alıştırma” yaparlar. Ya kendilerini geliştirirler ya da başarısız olup daha iyi bir bakış açısıyla yeniden denerler.

Hatalar yapıp yeni şeyler öğrendikçe bu öğrendiklerinizi beyninize kazımanız çok önemli. Başarılı bir alıştırma kurduğunuzda konuda uzmanlık kazanırken profesyonel bir iş modeli de kurdunuz demektir.