Opsiyon Ticareti: Gastby’nin Güncel Uğraş Tavsiyesi

417

Tipik bir girişimci kendi kendini motive eden, çok yönlü biridir ve daha büyük bir risk toleransı vardır. Burada önemli soru şu: ek iş olarak yatırım yapmayı planlıyorsanız da bu özelliklere sahip olmanız gerekmez mi? Bu ticari hamleler hakkında bir şeyler okumak ve hangi stokların satın alınmasının mantıklı olduğunu araştırmak iyi hoş ancak kısa zamanda sonuç vermeyeceği kesin. Dahası, komisyon ücretlerine planladığınızdan daha fazla harcamanıza neden bile olabilir.

Pek çok yatırımcı ve yatırımcı olmak isteyenler veya bu alana ilgi duyanlar Robinhood’u duymuştur. Size çok yardımcı olacak benzer bir uygulama daha var: Gatsby.  Gatsby tek bir alanda, opsiyon ticaretinde uzmanlaşmış bir yatırım platformu. Bu uygulama sizlere yatırımlarınız üzerinde bilmediğiniz bir şirketten hisse satın almaktan daha fazla kontrol kurma imkanı tanıyor. Uygulamayı eleştirenlerden bazıları karmaşık hisselerin kolay ticaretine izin verdiğini söylüyorlar. Ancak Gastby’ye göre opsiyon ticareti o kadar da karmaşık olmak zorunda değil. Neden mi? Çünkü insanların çoğuna göre opsiyon ticareti normal hisse yatırımından daha riskli bir yatırım türü. Ancak kazançları beklediğinizden çok daha yüksek olabilir. Karmaşık yapısı nedeniyle pek çok amatör yatırımcı bu alandan uzak durmayı tercih ediyorlar.

Gastby bu algıyı kırmak için uğraşıyor. Opsiyon ticaretini daha kolay bir hale getirmeye ve teşvik etmeye çalışıyor. Uygulamanın arayüzü çok basit ancak opsiyon ticaretinin karmaşık adımlarını açık, anlaşılır ve hatta sosyal hale getirmeyi başarıyor. Uygulama ödül programı ile sizlere ticaret yapmanız için ödeme bile yapıyor. Her hamlenizde büyük alışveriş şirketlerinden bir hediye kartına çevirebileceğiniz puanlar kazanıyorsunuz.

Uzun lafın kısası yan iş olarak yatırıma atılmak istiyorsanız risklere açık olmanız ve stratejinizi genişletmeniz gerekiyor.