Yatırımcıların Sunumunuzda Aradıkları Kilit Noktalar

521

Yatırımcının görevi sadece size bir iş insanı olarak kariyerinize başlamanız için ihtiyacınız olan parayı sağlamak değildir. Söylemek ve masaya getirmek istediklerinizi dinlemekten daha fazlasını yaparlar. Yatırımcılar, yönetim kadrosu ve iş planı gibi temel unsurların yanı sıra şirket büyümenin ve gelişmenin yollarını ararken yatırımlarının emniyette olduğunu da bilmek isterler.

İnsan Artı Tutku

Yatırımcılar sizden önce belki de binlerce kişinin anlattıklarını dinlediler. Ne yazık ki çoğu zaman elinize sadece tek bir şans geçer. Bu nedenle sunumlarınızda sadece neden “sıradaki trendin” siz olduğunuzdan bahsetmemelisiniz. Aklınızdaki fikirler ve işinizin nasıl başarılı olacağıyla ilgili hayalleriniz sizi heyecanlandırsa da sunumunuza projenize olan tutkunuz ile başlamak isteyebilirsiniz. Tutkunuz mutlaka sunumunuzda görünmeli.

Şeffaflık

Yatırımcılardan büyük bir miktar para istiyorsanız yüzde yüz dürüstlük beklentilerine hazır olmalısınız. Bir yatırımcı sadece size değil, büyük resme bakar. Bu nedenle yaşamınızın her alanı konusunda şeffaf davranmanız, iş ilişkilerinizi sağlam bir güven temeli üzerine kurmanıza yardımcı olur.

Stratejik Talep

Kurucular sürekli sermayeyi arttırma peşindedir. Her seferinde resmi bir sunum gerçekleşmese de fikirlerinizi yeni irtibatlarınız ile paylaşırken sürekli bir değerlendirmeden geçersiniz. Unutmayın; şirketiniz ve çalışma arkadaşlarınız başarı için size güveniyorlar.

Dinleme Becerileri

İş dünyasında açık fikirliliğin yeni düzeylere çıkarken kapalı bir zihniyetin fırsatları kaçıracağı söylenir. Yatırımcılar sürekli olarak iyi dinleyiciler ararlar. Kurucu, karşısındakini dinlerse ve uzman olduğu bir konuda bile yeni şeyler öğrenmeye açıksa başarılı olacaktır.