COVID-19 Sürecinde Doğal Seleksiyon: Güzellik Endüstrisi

515

Pandemi yüzünden hepimiz belirli noktalarda güncel duruma uyum sağlamak zorunda kaldık. Herkes hazırlıklı değildi. Bu nedenle pandemi başladıktan sonra iki ay gibi kısa bir sürede bile birçok iş yeri kepenk indirdi. Pek çok kişinin olabilecek hiçbir şeyden etkilenmeyeceğine inandığı güzellik endüstrisi bile durumdan etkilendi ama beklenilen şekilde değil. Sokağa çıkma yasakları, aşamalı geri açılmalar, sosyal mesafe kuralları derken yaya trafiği ile iş yapan markalar, ne oluyor bile diyemeden kapanma riskiyle karşı karşıya olduklarından satış yapabilmek için yaratıcı yöntemlere başvurmak zorunda kaldılar.

Sanal Topluluklarla Sınırlı Odak

Sanal toplulukları düşünmek için bir dahi olmaya gerek yok. Müşteriler ile kişisel etkileşim riskine girmeden iletişime geçmenin yolu onlara dijital olarak toplu bir şekilde erişmek. Onlarda pozitif duygular uyandırmayı başarırsanız markanızın itibarını bile arttırabilirsiniz. Kendinizi müşterilerinizin yerine koymak büyük resmi görmenizi sağlar. Evde bakım ürünlerinin ve küçük çaplı konforların ne kadar önemli olduğunu ilgili ürünlerin satışlarında yaşanan artıştan kısa sürede anlayabilirsiniz. Bunların üzerinde durarak, örneğin iyi bir cilt bakım rutinini ön plana çıkartarak herkes için zor olan bu günlerde küçük keyifli anlar yaratılmasına yardımcı olabilirsiniz.

Bin Bir Yoldan Bin Bir Yöntem

İş dünyasında bir söz vardır. Hep yaptığınız yapmaya devam edersiniz hep elde ettiğinizi elde etmeye devam edersiniz. Acı gerçek şu ki yıllar öncesinin pazarlama yöntemlerini günümüzde kullanmak işe yaramaz. Sarf ettiğiniz efor normalin iki, hatta üç katı olmalı. Özellikle de pandemi sonrasında pazara bir şirket veya ürün sokmayı planlıyorsanız.