İşletmenizin Finansal Sağlığını İyileştirin

637

COVID sorunlarını bir kenara bırakalım ve tüm girişimcilerin bilmesi gereken bir şeye odaklanalım. Bir girişimci olmak kendine güven ve fikrine inanç gerektirir. Bu sayede ofisinizin dört duvarı arasında tıkılı kalıp emeklerinizle başkalarını zengin etmek yerine ilk adımlarınızı atabilir, kendi hayallerinize yatırım yapabilirsiniz.

Kendi işini kurmak o kadar da kolay değil. Çeşitli sorunlarla karşılaşacaksınız ve bir karar almadan önce uzun uzun düşünmeniz gereken şeyler olacak. Önemli etkenlerden biri de işletmenizin finansal yönü. Sizlere, finanslarınızı daha iyi yönetmeniz ve finansal problemler altında ezilmeden hayallerinize kavuşmanızı sağlamak için kısa bir kılavuz hazırladık.

İşletmenizin Finanasal Nabzını Kontrol Edin

Bir doktor hastanın nabzına, ateşine ve tansiyonuna bakarak sağlığı konusunda nasıl yorum yapabiliyorsa bir işletme girişimi de gelir akışını sıkı bir kontrol altında tutmalıdır. Kulağa çok klişe veya basit gelebilir, ancak başarıyı garantilemek için ilk adım görevi görür. Belirsiz finansal çıkmazlar nedeniyle daha başta başarısızlığa uğramayı riske atamazsınız. Bunun için bir finans yazılımından yararlanabilir, konu hakkında bilgiliyseniz kendi bilginizi kullanabilir veya en iyisi bu iş için profesyonel bir ticari muhasebeci tutabilirsiniz.

Harcamalarınızı Kısın

Bu önerimizin çok bir açıklamaya ihtiyacı yok. Zira sağlıktan ev bütçesine hayatımızın her alanında yapmamız gereken bir şey. Kazandığınızdan az harcamak işletmenizi sorunsuz bir şekilde ayakta tutmak için etkili bir yöntem. Yüksek satış rakamları çok iyi olabilir, ancak tecrübe ile sabit olan yöntem her zaman giderleri azaltmaktır. Bunu sağlamak için tedarikçilerinizin sizlere en iyi fiyatları sunduğundan emin olun. Sunmadıkları takdirde pazarlık etmekten çekinmeyin. Denemekten zarar gelmez.

Büyümek İçin Fırsat Kollayın

İlk önerimizde gelir ve giderlerinizi takip etmenizi ve bunların kayıtlarını iyi tutmanızı önermiştik. Yıla bakış yaptığınız zaman bu kayıtlar işinize yarayacak ve büyüme fırsatlarını görmenizi kolaylaştıracak. Büyümeniz için bir fırsat yakaladığınızda bu finansal kayıtları inceleyin ve ilk baştaki finansal hedef ve tahminleriniz ile karşılaştırın. Bu sizlere sonraki yılda hedeflerinizi nasıl belirlemeniz gerektiğine dair bir fikir verecektir.