Nordkoreanske hackere sikter mot onlinespillere for et massivt tyveri av kryptovaluta

496

Nylig avslørte amerikanske tjenestemenn at en Nord-Korea-støttet hackergruppe har målrettet nettspillet Axie Infinity for et massivt ran med kryptovaluta verdt mer enn $615 millioner. I dette nettspillet tjener spillere krypto gjennom spilling eller ved å bytte avatarer.

Credit: cointelegraph

Amerikanske tjenestemenn hevdet at dette hacket kan være et av de største cyberangrepene i kryptoverdenen. De nevnte også navnet på gruppen som er ansvarlig for dette databruddet. Gruppen er kjent som «Lazarus» som kontrolleres av Nord-Koreas primære etterretningsbyrå. Denne gruppen ble kjent i 2014 da den hacket Sony Pictures og offentlig utforsket alle konfidensielle data. På den tiden krevde de å trekke filmen «The Interview». Filmen var basert på drapet på Nord-Koreas leder Kim Jong-un.

Credit: arstechnica

FBI delte en uttalelse der de forklarte: «Gjennom våre undersøkelser var vi i stand til å bekrefte at Lazarus Group og APT38, cyberaktører tilknyttet [Nord-Korea], er ansvarlige for tyveriet». Nylig fant FN-panelet ut at Nord-Korea har anklaget Pyongyang om å bruke midler til å støtte sine atom- og ballistiske missilprogrammer.

Credit: abcnews

I følge den amerikanske militærrapporten har Nord-Korea utviklet en 6000-sterk cyberkrigføringsenhet som er populært kjent som Bureau 121. Den opererer i flere land som Hviterussland, Kina, India, Malaysia og Russland. En talsperson for finansdepartementet sa: «USA er klar over at DPRK i økende grad har stolt på ulovlige aktiviteter – inkludert nettkriminalitet – for å generere inntekter for sine masseødeleggelsesvåpen og ballistiske missilprogrammer når de prøver å unngå robuste amerikanske og FN-sanksjoner.»