Facebook-eier Meta står overfor børsverdinedgang

1382

Verdens største sosiale nettverk opplever omvendt vekst. For nylig har Facebook-eier Meta sett det største tapet innenfor aksjemarkedet noensinne. Selskapet tapte mer enn 230 milliarder dollar, som er et rekordtap for et amerikansk firma. Meta nevnte også at Facebooks daglige aktive brukere (DAU) hadde falt, noe som også er første gang i dens 18-årige lange historie.

Credit: newsweek

Ifølge Bloomberg Billionaires Index faller også selskapets administrerende direktør Mark Zuckerberg’s personlige formue drastisk. Hans nettoformue falt med 31 milliarder dollar, som tilsvarer Estlands årlige bruttonasjonalprodukt. For øyeblikket er Zuckerbergs estimerte nettoformue nesten 90 milliarder dollar.

Credit: theverge

I møte med konkurranse fra rivaliserende plattformer, advarte Facebook-moderselskapet Meta om å bremse inntektsveksten. Mange annonsører går nå over til populære videodelingsplattformer, inkludert TikTok og YouTube. Det antas at mange yngre brukere hadde forlatt Facebook og har tenkt å bruke disse videodelingsplattformene, som spiller en viktig rolle i å redusere firmaets salgsvekst.

Credit: theverge

Internettsektorekspert Sachin Mittal sa: «Det er klart at Meta ble mer påvirket sammenlignet med sine rivaler, ettersom andre sosiale medier som Snap publiserte sunne resultater.» Mittal sa også, «Selv om det har vært en bred negativ innvirkning på hele teknologisektoren, regner vi med at spillere med lavere avhengighet av målrettede annonser eller bedre algoritmer vil takle Apples endringer og fortsatt gjøre det bra.»