Hvor langt må et følgebrev være?

199

Hvis du ønsker å være en valgt kandidat, må du være forsiktig med antall følgebrevord. Siden det presenterer din troverdighet og profesjonalitet for arbeidsgiveren, er det et veldig viktig poeng å vurdere. Her er noen tips som kan hjelpe deg å få flere jobbintervjuer ved å skrive mindre i følgebrevet ditt.

Foto: thebalancecareers

Antall ord i et følgebrev avhenger av noen punkter som stilling, bedriftsstruktur og presentasjonsstilen din. Vanligvis bør det ikke være mer enn 250 ord. Det ideelle følgebrevet bør være mellom 75 og 250 ord langt.

Foto: roberthalf

Enten det er trykt eller e-post følgebrev, vil arbeidsgivere alltid ha et enkelt og konsist følgebrev som forklarer alt på en bestemt måte. Hvis du har hull i jobben eller ønsker å gjøre endringer i karriereveien din, må du kanskje forklare litt. I dette tilfellet kan følgebrevet være lengre enn vanlig. Men hvis du er i samme bransje og innenfor gjeldende bransje, trenger du ikke utarbeide et langt følgebrev.

Foto: icom

Prøv alltid å skille deg ut ved å være annerledes, slik at du får følgebrevet lest ikke bare skummet. Hvis du sender et langt følgebrev, kan det hende at arbeidsgivere ikke er interessert i å gå gjennom det. I de fleste tilfeller leser ansettelsesleder andre eller tredje ledd i et følgebrev og vil neppe gå gjennom til slutten. Så det er alltid lurt å være spesifikk og kortfattet mens du skriver et følgebrev.