Facebook ba LA-politiet om å slutte å spionere på brukerne deres

410

Los Angeles Politidepartment (LAPD) setter opp falske profiler for å overvåke brukere. Facebook har nevnt denne overvåkingen som spionasje og bedt myndigheten om å stoppe disse aktivitetene.

Foto: usatoday

For noen dager siden avsløres det at det amerikanske politidepartementet hadde analysert Facebook-brukerdata for å løse forbrytelser. Avdelingen jobbet med et teknologifirma for dette formålet. Men Facebook har forsøkt å fjerne alle de falske kontoene i årevis. De forbyr uttrykkelig opprettelse og bruk av falske kontoer. Facebook sa at de ønsker å «skape et trygt miljø der folk kan stole på og holde hverandre ansvarlige».

Foto: Reuters

Facebooks visepresident og nestleder for sivile rettigheter Roy Austin skrev i en uttalelse, «Ikke bare bruker LAPDs instruksjonsdokumenter Facebook som et eksplisitt eksempel på å råde offiserer til å opprette falske sosiale mediekontoer, men dokumenter indikerer også at LAPDs retningslinjer ganske enkelt tillater offiserer for å opprette falske kontoer for «nettbasert etterforskningsaktivitet.»

Foto: investopedia

Roy skrev også: «Selv om legitimiteten til slike retningslinjer kan være opp til LAPD, må tjenestemenn overholde Facebooks retningslinjer når de oppretter kontoer på våre tjenester. Politiet bør stanse all aktivitet på Facebook som involverer bruk av falske kontoer, etterligning av andre og innsamling av data for overvåkingsformål.»