Apple kunngjorde ny «selvservicereparasjon»

701

Apple har annonsert en ny ordning kalt «selvbetjent reparasjon». Gjennom denne tjenesten kan kundene fikse sine egne enheter. Dette programmet kan hjelpe de kundene som ønsker å bytte ut batterier, skjermer og kameraer på nyere iPhones.

Foto: passionateinmarketing

Grasrotbevegelsen rett til å reparere skapte press på Apple slik at enkeltpersoner og uavhengige verksteder kan reparere eller reparere elektronikk. Apple-myndighet sa: «Selvservicereparasjon er beregnet på individuelle teknikere med kunnskap og erfaring til å reparere elektroniske enheter.» Selskapet sa også, «Ved å designe produkter for holdbarhet, lang levetid og økt reparasjonsevne, nyter kundene et langvarig produkt som holder sin verdi i årevis.»

Foto: Apple

Dette selvbetjente reparasjonsprogrammet vil tillate individuelle kunder å bli koblet til mer enn 5000 Apple-autoriserte tjenesteleverandører. Chief Operating Officer for Apple Jeff Williams sa: «Å skape større tilgang til Apple originale deler gir kundene våre enda flere valg hvis en reparasjon er nødvendig.»

Foto: 9to5mac

Eksperter har kritisert Apples autoriserte reparasjonsordninger i lang tid. Fordi denne ordningen praktiserte omfattende vilkår og restriksjoner som skaper problemer med å reparere en ødelagt telefon. Men den nye ordningen kan hjelpe brukere av Apple-enheter til å reparere den enkelt. De kanadiske maskinvareanmelderne Hardware Canucks skrev på Twitter, «Det kan være et lite skritt totalt sett – men for Apple å gjøre det, er dette en enorm seier for rett-til-reparasjonsbevegelsen.»