Hvorfor er passord viktig?

629

Online- sikkerhet er nå det viktigste for alle som bruker en datamaskin. De fleste hackerelaterte datainnbrudd er forårsaket av svake eller misbrukte passord. Så de fleste bedrifter prøver å flytte inn i en verden av passordautentisering. Denne autentiseringsprosessen sikrer en større grad av sikkerhet. Det kan også forhindre nettfiske-angrep ved å øke effektiviteten og brukeropplevelsen.

Foto: sinceindependence

På grunn av noen nylige datainnbrudd har passordautentisering blitt mer populær blant mange organisasjoner. Store bedrifter implementerer passordautentisering. Å endre passordene for alle nettplattformer kan virke komplisert. Men det er veldig viktig å sikre nettsikkerhet. For hvis du bruker ett bestemt passord på flere nettsteder, kan det øke risikoen for å bli hacket.

Foto: pcworld.com

Selv de sterkeste passordene er sårbare og kan hackes via brute force-angrep. Mange kompliserte algoritmer fungerer heller ikke i disse tilfellene. Så passordautentisering er viktig for å legge til litt ekstra sikkerhet til din online eksistens.

Foto: Kaspersky

Ved å bruke tofaktorautentisering kan brukere etablere et påloggingssystem som består av to trinn. I dette systemet må du skrive inn et passord på det første trinnet. Deretter må du bekrefte identiteten din via et kodenummer. Nummeret leveres vanligvis via tekstmelding eller telefon til ditt registrerte nummer. Noen ganger brukes biometriske kriterier som et fingeravtrykk eller gjenkjenningsverktøy for å bekrefte en brukers identitet.