Google skal forby annonser og innhold som fornekter klimaendringer

782

Google kunngjorde at det ikke skal tillate å tjene penger på videoer eller kanaler som fremmer falsk informasjon eller konspirasjonsteorier. De bestemte seg for å blokkere annonser fra YouTube og annet videoinnhold som motsier miljøspørsmålet.

Foto: nytimes.com

Google sa at de nye grensene ville bli brukt på innhold som kaller klimaendringer for løgn. Innholdet eller annonsene som nekter utslipp av klimagasser vil også omfattes som denne typen erklæringen. Selskapet sa også at de ikke vil tillate eller tjene penger på innhold som viser at menneskelig aktivitet har bidratt til jordens langsiktige oppvarming.

Foto: northeastlivetv.com

En blanding av automatiserte verktøy og ekte redaktører vil bli brukt for å identifisere brudd på innholdet. Søkemotorgiganten sa: «I de siste årene har vi hørt direkte fra et økende antall av våre annonserings- og utgiverpartnere som har uttrykt bekymring for annonser som kjører sammen med eller fremmer unøyaktige påstander om klimaendringer.»

Selskapet sa også i sin kunngjøring. «Annonsører vil rett og slett ikke at annonsene deres skal vises ved siden av dette innholdet. Og utgivere og skapere vil ikke at annonser som fremmer disse påstandene skal vises på sidene eller videoene deres.»

Foto: indianexpress.com

Administrerende direktør for Oxfords Net Zero-forskningsprogram for klimanøytralitet, Steve Smith, sa: «Falsk informasjon kan man merke i nettdiskusjoner. Det dreier seg om lavkarbonenergi, reiser og mat, like mye som det dreier seg om klimavitenskap.»