Koffein og Dens Effekter På Produktiviteten Din

285

Som mesteparten av arbeidende folk, trenger du sikkert også en kaffekopp for å starte dagen. Men visste du at koffein kan være grunnen til at du ikke er like produktiv som du ønsker å være? Selv om kaffe kan ha sine fordeler, er det også noen ulemper med det. Nedenfor, har jeg lagt frem noen måter du kan være med på leken og gjøre koffein grunnen bak din økte produktivitet.

Ikke ta deg en kopp kaffe så snart du våkner. Et stresshormon kjent som kortisol er på sitt høyeste nivå når du våkner opp. Å drikke kaffe mens kortisol nivåene dine er høye vil forårsake at du føler deg mer trøtt enn du burde være. Vanligvis er kortisolnivåene på sitt høyeste rundt 8 eller 9 på morningen. Så, vent til rundt klokka 10, for da har kortisolnivåene dine sannsynligvis synket. Innen da, vil du føle deg mye mer energisk og klar til å takle dagen. Men vær så snill å husk å spise frokost og få i deg nok væske før du tar deg en kaffekopp. Oftest mulig, prøv å drikk vann med en gang du våkner opp siden du har sovet i flere timer og er derfor dehydrert. Å drikke kaffe på tom mage kan forårsake at kroppen din utløser saltsyre, som gjør at magen din får problemer med å fordøye mat.

innen det blir ettermiddag, er det vanlig å miste fokus fordi man begynner å føle seg sløv og trøtt. Selv om den mest vanlige ruten å ta er å drikke en til kaffekopp og fortsette, er det faktisk mer effektivt å ta seg en rask 15-minutters lur rett etter at du har drukket kaffekoppen din. Det treffer to fluer i en smekk tør jeg å si. Grunnen for dette er at koffeinen ikke blir absorbert av kroppen med en gang, så du vil ikke føle effekten når du tar koffeinluren din. Når du våkner opp, har koffeinen trukket inn i kroppen, og du vil føle deg mye mer forfrisket. Du har fått i deg koffeinen din, pluss at du fikk hvilt litt, selv om det var en kort lur. Det er en vinn-vinn, er det ikke?

Men pass på tiden. ikke drikk kaffe for sent på dagen, da kan det hende du blir rastløs og ikke får sove når det er leggetid. Koffein kan bli værende i kroppen din i opp til 6 timer, så prøv å unngå kaffe etter klokka 4 på ettermiddagen. Noen folk kan sove godt uansett hvor mye koffein de inntar, men hvis du ikke er en av disse menneskene, er det best at du lar vær.

Jeg vet at kaffe kan være en stor lifesaver på de dagene du føler deg sliten og helt ferdig, men vær så snill å vær bevisst over noen av de negative effektene som kommer ved å drikke for mye. Unngå å drikke for mye kaffe hver dag eller utvikler du en avhengighet av koffein. Jo mer avhengig du er av kaffe, jo mer ueffektivt blir det for deg. Til sist, for mye koffeininntak kan til og med føre til at kroppen din blir i en konstant fight or flight modus, A.K.A du utvikler angst. Som er hvorfor det er viktig å alltid holde en god balanse mellom ting. Koffein er bra i modererte doser, men for mye av det kan være skadelig for helsen din.