Hvordan Zoom Ble Synonymt med 2020

559

Hvis du tenker på 2020, vet jeg at du vil assosiere det med ordet Zoom. Hvis du var heldig nok til å leve i lykkelig uvitenhet, så er Zoom en programvare for video konferanser. Selv om det egentlig bare skulle være til møter over nett, ble det takket være pandemien brukt til skole på nettet, familie spillkvelder, eller bare å holde kontakten med venner.

I Desember 2019, hadde Zoom kun 10 millioner daglige brukere, men i April 2020 hadde det vokst til over 300 millioner brukere. Dette kommer ikke akkurat som en overraskelse. Når skoler og kontorer må holdes stengt i så og si hele verden, har Zoom vært et bra redskap å bruke. Hvilket valg har man når de eneste to mulighetene er å enten holde møtene over nett, eller å møtes i person hvis det er nødvendig?

Men denne suksessen skjedde ikke av ren flaks, og det skjedde i hvert fall ikke over natta. Over mange år har selvskapet puttet arbeided sitt inn i å gjøre Zoom til den tjenesten vi kjenner den som i dag. Zoom gir deg muligheten til å lage en bruker, og ha opp til 100 medlemmer i en samtale i 40 minutter gratis. Det er også ingen grense på taletid i en samtale med kun en person. Zoom gir deg også muligheten til å oppgradere til Pro, Business, eller Enterprise for å få tilgang til fler funksjoner. Dette koster da en del penger. Uansett, passet dette bra for selvskaper siden Skype sin gratis løsning kun kunne ha opp til 50 deltakere. Pluss at den kule tingen med Zoom er at du kan ha forskjellige bakrunner, enten det er fra standart bakgrunnene eller et bilde du selv har lastet opp.

I de tidligere stadiene av pandemien, fjernet Zoom sin 40-minutts grense for brukere for K-12 skoler, når flere lærere begynte å utnytte nettskole. I dette øyeblikk er det mer enn 25,000 utdanningsinstitusjoner i 25 land som bruker Zoom gratis.

Det har blitt en så populær platform at ordet Zoom også har blitt et verb, akkurat som hvordan Google ble til google. Dessverre kommer denne voksende populæriteten med en pris. For Eric Yuan, grunnlegger og CEO for Zoom, har det blitt mye trøbbel med privatliv og trakassering over nett. Det har vært tilfeller der online troll og hackere har overtatt offentlige møter, og lastet opp grafisk innhold som pornografi til deltakerene. Selskapet gjør sitt beste for å forsikre at brukerene sin data forblir i trygge hender.

Om Zoom fortsatt vil være like populært etter pandemien, er fortsatt vanskelig å si. Selv om det er sannsynlig at selv om ting går tilbake til normalen, vil online møter forbli hovedvalget for mange selskaper.