Stephen King sağ olsun, çoğumuz hala açık bir kanalizasyon gördüğümüzde iki kere bakıyoruz. Neyse ki hiç kimse Pennywise’ı gerçek zamanlı olarak kanalizasyonda saklanırken bulamadı ama bir adam aynı derecede sarsıcı bir şey buldu.

Source: YouTube

Dave köpeğiyle sıradan bir yürüyüşe çıkmışken garip iniltiler duydu. Genç adam yardım etmek için merakla etrafına bakındı ama kimseyi göremedi. Ancak kanalizasyona yaklaşıp içine baktığında koşarak polisi aramaya gitti.

Düzenli Güzergah

Dave bu rotada ilk kez yürümüyordu; köpeğinin de sevdiği bir yerdi. İş yerinde geçirdiği yoğun ve telaşlı bir günün ardından çoğu zaman çok ihtiyaç duyduğu bir rahatlama hissi veren sessiz ve izole konumun değerini biliyordu.

Source: Shutterstock.com/ Cara-Foto

Ancak Dave o gün, bir saatten kısa bir süre içinde polis tarafından gözaltına alınmasına neden olacak bir sürprizle karşılaşacağını bilmiyordu! Ve her şey bir rögara bakan bir Alman çoban köpeğiyle karşılaşmasıyla başladı.

Garip Köpek

Diğer köpek sahipleri patikada yürürken, o hiç refakatçisiz bir köpek görmemişti ve bu Alman Kurdu’nda Dave’e tuhaf gelen bir şeyler vardı. Köpek gergin görünüyordu ve yoğun bir şekilde bir noktaya bakıyordu.

Source: Shutterstock.com / Andrew Angelov

Köpeğin sahiplerinden kaybolmuş olabileceğinden endişelenen genç adam, Alman Kurduna dikkatlice yaklaştı ve bir tasma veya künye aradı. Ne yazık ki, köpeği sahipleriyle yeniden bir araya getirmesine yardımcı olabilecek hiçbir şey bulamadı.

Bir Ses

Aslında, köpeğe daha yakından bakıldığında, bir ev hayvanından çok bir sokak köpeği olduğuna dair işaretler görülüyordu. Ancak tüm bunlara rağmen Dave, bu garip köpeğin davranışları karşısında ilgisini çekmekten ve hatta biraz da korkmaktan kendini alamadı.

Source: Shutterstock.com/ sevenke

Kendi köpeği bu Alman Çoban Köpeği’ne yaklaşmayı reddetti ve Dave tam yoluna devam edip gününe devam etmeye hazırlanırken, belirgin bir inleme sesi duydu! Neyin ya da kimin yardımına ihtiyacı olduğunu görmek için hemen etrafına bakındı!

Kimse Yoktu

Ancak hızlıca baktığında Dave’in sadece, onu gördüğünden beri gözünü bile kırpmamış olan bu garip Alman Çoban Köpeği ile yalnız olduğunu gördü. Köpeğin tek yapmak istediği kanalizasyonun içine bakmaktı.

Source: Shutterstock.com/ Krakenimages.com

Doğal olarak genç adam da içeriye baktı. Köpeğin önemli bir şey fark edip etmediğini görmek için. Ve işte o zaman sesi tekrar duymuş! Bu sefer daha yüksekmiş! Sesin kanalizasyondan geldiği açıktı.

Sorular

Dave, sesten korkmuş gibi görünen köpeğine baktı. Hemen yanına gitti ve onu sakinleştirmeye çalıştı. Ancak genç adam kendini oldukça zor durumda hissetti. Bu sokak köpeğine yardım etmesi için birini çağırmalı mıydı?

Source: Shutterstock.com/ Olha Solodenko

Peki ya kanalizasyonun içinden inleyen ve bağıran her kimse? Ona bir insan sesi gibi gelmişti! Ama kesinlikle o olamazdı? Dave’in zihni binlerce soru ve olasılıkla dolup taşıyordu.

Etraftakiler

Neyse ki, düşüncelere dalmışken, kendisine doğru yürüyen bir grup adamı fark etti ve gördü. Onlara doğru yürüdü ve durumu açıkladı ancak onlar da kendisi gibi meraklı olmak yerine umursamaz bir tavırla Dave’e kendi işine bakmasını ve köpeği rahat bırakmasını söylediler!

Source: Shutterstock.com / sonsart

Grup, Alman Çoban Köpeği’nin yardıma ihtiyacı varmış gibi göründüğü gerçeğini tamamen gözden kaçırdı! Ancak Dave, kabadayı gençlerin bir yabancıya ve daha da yabancı bir köpeğe yardım edecek durumda olmadıklarına karar verdi!

Olay Büyüyor

Kısa bir süre içinde Dave bu işe kendini tamamen kaptırdı ve özellikle de sokak köpeğine yardım etmek için başka kimsenin kazanmadığını gördükten sonra, genç adam neler olduğunu öğrenmeyi kendine görev edindi.

Source: Shutterstock.com/ StacieStauffSmith Photos

Ve bu düşüncesi daha da doğrulanırcasına, giderden gelen ses daha da yüksek ve panik dolu bir hal aldı! Bu, Alman Çoban Köpeği’nin öfkeli bir şekilde oluğa havlamaya başlamasına neden oldu ve köpeği de ona katıldı!

Ekstra Eller

Kargaşa Dave’in işine yaradı. Güzergahı çevreleyen birkaç büyük ev vardı ve iki komşu gelip neler olduğuna bakmaya karar verdi. Dave sakince tüm durumu açıkladı ve köpeğin yakınlarda yaşayan birine ait olup olmadığını sordu.

Source: Shutterstock.com/ ProjectUA

Ne yazık ki komşuların Alman Çoban Köpeği’nin kime ait olduğuna dair hiçbir fikri yoktu ve bakışlarıma bakarak onlar da ya terk edilmiş ya da başıboş olduğu sonucuna vardılar. Ama buna rağmen ona yardım etmek istediler.

İçeride Sıkışmış

Tam bir hayvan barınağını aramaya hazırlanırken, grup garip sesi duydu ve artık Dave’in yardımı olduğuna göre, sonunda birlikte neler olduğunu bulabileceklerini düşündü.

Source: Shutterstock.com/ RattanaNok

Ve neyse ki iki komşu da Alman Çoban Köpeği’nin garip davranışını ve aynı derecede kafa karıştırıcı sesi duydu ve tanık oldu. Onlar da tıpkı Dave gibi, kanalizasyonun içinde birinin sıkışıp sıkışmadığını merak ettiler!

Levye

Dave’in bu gizemi çözmesine yardım etmeye kararlı olan komşulardan biri levye almak için evlerine gitti. İnlemelerden bunun acil bir durum olduğu ve giderin içinde her kim ya da kimler varsa dışarı çıkması gerektiği anlaşılıyordu.

Source: Shutterstock.com / Vadzim Mashkou

Beş dakika içinde, üç adam levyeyi kullanarak çaresizce tahliye kapağını açmaya çalışıyordu. Ancak tüm çabalarına rağmen kapak tamamen paslanmıştı. Bir santim bile hareket etmiyordu!

Yoruldular

Yaklaşık 30 dakika boyunca bunu denedikten sonra üçü de yorulmuştu ve Dave kendi köpeğinin de tüm bu kargaşadan tedirgin olmaya başladığını hissedebiliyordu. Bunun hızlı bir iş olmadığını fark etti.

Source: Shutterstock.com / Yurich20

Çoğu insan bu noktada pes edecekken, Dave daha da kararlı hale geldi. Her zaman bir hayvansever olmuştu ve bu çaresiz köpeği ve kanalizasyona sıkışmış olan kişiyi bırakmaya gönlü el vermiyordu.

Profesyonel Yardım

İtfaiyeyi aramayı düşündü ama Dave onların bu tenha yere gelmelerinin çok uzun süreceğinden endişeliydi. Bunun yerine komşulardan biri bir çekici şirketiyle irtibata geçmelerini tavsiye etti.

Source: Shutterstock.com/ EugeneEdge

Gider kapağını taşımak için gerekli tüm ekipmana sahip olacaklardı ve sadece beş dakika uzaklıkta bir şirket bildiği için buraya çabucak geleceklerdi! Dave bu fikre pek sıcak bakmasa da diğer komşu da aynı fikirdeydi ve şirketi aradılar.

Reddetti

Ancak bunun bir zaman kaybı olduğu ortaya çıktı. Yarım saat bekletildikten ve çekici şirketindeki birkaç kişiye durumu açıkladıktan sonra nihayet bunun mümkün olamayacağı söylendi.

Source: Shutterstock.com / terekhov igor

Çekici şirket, önemli bir ceza almadan ekipmanlarını kamu mülkünde kullanamazdı. Ve gruba itfaiyeciyi aramalarını önerdiler, itfaiyeci onlara uygun şekilde yardımcı olabilirdi.

Yardım Yok

İlk etapta onları aramayı savunan Dave, bu gereksiz gecikmeden rahatsız oldu, ancak neyse ki komşular onun ilk planındaki mantığı görebildiler ve itfaiyeyi aradılar.

Source: Shutterstock.com / Gorodenkoff

Dave’in beklemediği en tuhaf şey ise itfaiyenin çağrıyı polise aktarması ve polisin de tüm hikâyeyi dinledikten sonra derhal yardım için iki araç göndereceğini söylemesiydi.

Polis Geldi

Polis departmanı bu konuyu ciddiye alıyor gibi görünüyordu ve ancak 10 dakika sonra iki polis arabası, bir hayvan barınağı minibüsü ve itfaiye geldi. Yüksek sesli sirenler ve yanıp sönen ışıklarla geldiler ve tüm bunlara rağmen Alman Çoban Köpeği gidere bakmaya devam etti.

Source: Shutterstock.com / Gorgev

Polis durum hakkında bilgilendirilmişti ve hemen Dave ile komşularından kenara çekilmelerini istedi. Ayrıca kanalizasyonun önüne büyük beyaz bir çadır kurdular. İyi hazırlanmış gibi görünüyorlardı.

Yüksek Sesler

Yardım gelince Dave işinin bittiğini düşündü. Yavaşça kendi köpeğine doğru yol almaya başladı ancak iki üniformalı memurun gitmesine izin vermemesi üzerine şaşırdı. Onları çağıranın kendisi olduğunu açıkladı ama sorgulama için kalması istendi.

Source: Shuterstock.com

Dave bunun çok tuhaf olduğunu düşündü ama mesafeli görünmek istemiyordu, bu yüzden itaat etmeye karar verdi. Kanalizasyonun etrafındaki çadır yüzünden neler olduğunu göremiyordu ama genç adam ağır makinelerin sesini duyuyordu.

Havlama

Bu bir süre devam etti ve Dave polis ve itfaiyenin aşağıya bir arama ekibi gönderebilmek için kanalı genişletmeye çalıştığını düşündü, ancak aniden tüm kargaşa durdu.

Source: Shutterstock.com / Michael Derrer Fuchs

Bunu Alman Çoban Köpeği’nin düzensiz havlamaları izledi. Köpek korunması için iklim kontrollü bir minibüse alınmıştı ama uzaktan bile olsa bir şeyler olduğunun farkındaydı. Dave köpeğin endişeyle havladığını ve minibüsün kapısını tırmaladığını duyabiliyordu.

Son

Dave bu sega’nın nihayet sona erdiğini düşünmüştü ama yanılmıştı. Kanalizasyondan neyin çıkarıldığını göremeden etrafı polis memurları tarafından sarıldı! Genç adama tuhaf sorular yöneltmeye başladılar ve polisi aramadan önce nerede olduğunu sordular. Elbette Dave’in saklayacak bir şeyi yoktu ama kendisine yapılan muameleden biraz rahatsız olmuştu.

Source: Shutterstock.com / Ben GIngell

Sanki polis Dave’in bir şekilde bu işin içinde olduğunu düşünüyordu. Ve büyük bir şaşkınlık içinde, kendisiyle birlikte karakola gelmesi istendi. Daha fazla sorgulama için genç adam onları takip etmekten başka çaresi olmadığını hissetti. Karakolda polis ona daha da kötü davranmaya başladı.

Sorgulandı

Dave’i köpeğinden ayırdılar ve soruları ona doğru fırlatmaya başladılar ama Dave artık sinirlenmeye başlamıştı. Sonunda onlara, kanalizasyonda buldukları her neyse ya da her kimse onunla bir ilgisi olmadığını açıkça söyledi. Tek yaptığı yardım istemekti, bu yüzden Polis ona şüpheli muamelesi yapmak yerine teşekkür etmeliydi.

Source: YouTube

Ses tonundaki bu değişiklikle birlikte Dave’e nihayet tüm hikâye anlatıldı. İtfaiye, kasıtlı olarak kanalizasyona atılmış bir yavru köpek bulmuştu. Elbette bu bir hayvan istismarıydı ve polisin bunun arkasında kim varsa bulması gerekiyordu.

Serbest bırakıldı

Ne yazık ki bu güzergâhta daha önce de birkaç kez böyle bir olay yaşanmıştı, bu yüzden polis daha da tetikteydi. Yol çevresindeki güvenlik kameralarını incelemişler ve Dave’in fiziksel özelliklerine uyan bir adamı eylemin sorumlusu olarak tespit etmişlerdi.

Source: Shutterstock.com / Rita_Kochmarjova

Ve Dave’in iddia ettiği kişi olduğundan, hayvan istismarcısı olmadığından emin olmak istiyorlardı. Sonunda genç adam durumu anladı. Sakince nerede olduğunu açıkladı ve her şey doğrulandıktan sonra Dave serbest bırakıldı. Dave’e büyük minnet duyuldu çünkü o olmasaydı yavru köpekler hayatta kalamayacaktı.

Bu hikaye eğlence için yaratılmış bir kurgu eseridir. Karakterler ve olaylar yazarın hayal gücünün ürünüdür. Gösterilen resimler sadece örnekleme amacıyla kullanılmıştır.