İşyerinde Refahı Artırmak İçin En İyi Fikirler ve Etkinlikler

1292

Her kuruluşun bir tür psikolojik sorun yaşayan bazı çalışanları vardır. Ancak etkili stratejiler ve girişimler, çalışanları psikolojik sorunları olan iş arkadaşlarını desteklemeleri konusunda etkileyebilir. Güvenli ve teşvik edici bir işyeri, işyeri refahını hızlandırabilir.

İşyerinde farkındalık

İşyerindeki stres üretkenliğinizi azaltabilir. Çalışanların hem zihinsel hem de fiziksel sağlık sorunlarının önde gelen nedenlerinden biridir. Bu nedenle, işyerinde farkındalık pratiği yapmak çok önemlidir. İşyerinde belirli bir zamanda işe biraz ara verebilirsiniz. Bu zamanı sevdiğiniz işi yaparak zihninizi tazelemeye ayırın. Bazen işyeri meditasyonları iş stresiyle mücadele etmenize yardımcı olabilir. Bu uygulama aynı zamanda mesleki tatmin düzeyinizi de artıracaktır.

Credit: entrepreneurcaribbean
Davranış değişikliği

Bazen günlük alışkanlıklarımız bizim için bir yük haline gelir. Rutin, düzenli bir yaşam tarzı için faydalıdır. İşyerinizde de önemli olduğuna şüphe yok. Ancak iş hayatınızı monoton hale getirebilir. Bazen fiziksel ve zihinsel sağlığınızı iyileştirmek için rutininizde bazı değişiklikler yapmanız gerekebilir. Eski düşüncelerinizi gözden geçirmeye ve yeni görüşler keşfetmeye çalışın. Aynı görevi farklı şekilde yapabilirsiniz. Yeni alışkanlıklar ve olumlu davranışlar edinerek kendinizi daha iyi hissedebilirsiniz.

Credit: biz30
Damgalanmanın farkına varmak

Ruh sağlığı damgalaması, mevcut sorun hakkında açılmanın önündeki en büyük engeldir. Bu durum iş yerimizde de geçerlidir. Birçoğumuz ruh sağlığı sorunlarımızı çözmek için konuşmak ve gerekli desteği almak konusunda rahat değiliz. Sonuç olarak, işyerinde yaşadığımız stres ve depresyon daha iyi performans göstermemizi engelliyor. Bu durumda, kuruluşlar çalışanları herhangi bir akıl hastalığını ortaya çıkarmaları için teşvik etmelidir. Çalışanları ruhsal hastalıkları tartışmaya teşvik ederek kuruluşlar ruh sağlığı damgalamasını ortadan kaldırabilir.

Credit: jll