iPhone Üreticisi Şanghay’daki Karantina Nedeniyle Faaliyetlerini Durdurdu

2357

Apple’ın önemli bir iPhone üreticisi Çin’deki tesislerinde faaliyetlerini durdurdu. Teknoloji lideri ve iPhone üreticisi bu adımı Şangay’daki son karantina nedeniyle attı. Teknoloji şirketi Çin’deki iki fabrikasında üretimi geçici olarak askıya aldığını açıkladı.

Credit: techspot

Geçtiğimiz günlerde Şanghay yönetimi bazı koronavirüs düzenlemeleri açıkladı. Bu düzenlemelere göre, 25 milyon nüfuslu kentin sadece bazı sakinleri haftalardır ilk kez evlerinden çıkabilecek. Önemli üretim ve finans merkezinde koronavirüs enfeksiyonları artarken, şehir otoritesi enfeksiyonu önlemek için bu önlemi almaya karar verdi.

Credit: nikkei

Apple MacBook üreticisi Quanta ve iPad üreticisi Compal Electronics de Mart ayı sonunda şehrin yeniden karantina altına alınması üzerine faaliyetlerine ara vermişti. Şirket yetkilisi, yetkililerle birlikte çalışacaklarını ve mümkün olan en kısa sürede faaliyetlerine devam etmek istediklerini belirtti. Teknoloji şirketi Pegatron, “yerel yönetimin Covid-19 önleme gerekliliklerine yanıt olarak Şangay ve yakınlardaki Kunshan’daki fabrikalarında faaliyetlerini durdurduğunu” söyledi.

Credit: counterpointresearch

Yatırım firması Wedbush Securities’in analistlerinden Dan Ives, mevcut kapanma nedeniyle 3 milyon iPhone üretiminin etkileneceğini tahmin ediyor. Ives, “Pegatron’un kapanması Apple ve iPhone ekosisteminin diğer parçaları için tedarik zinciri olan yangına benzin döküyor. Bu durum iPhone’lar için tedarik zinciri sorunlarını arttırıyor.”