Dış Kaynaklı Bir Ekip ile Çalışmanın Faydaları ve Zorlukları

1287

Dış kaynaklı ekip kavramı modern işletmeler için çok kullanışlıdır. Bu tür bir ekip birçok şekilde bulunabilir. Bazı işletmeler istedikleri dış kaynaklı ekibi yönlendirmelerden elde ederken, diğerleri bunları çevrimiçi platformlarda arar. Yönlendirme sistemi iyi bir yol olabilir çünkü ekip zaten kanıtlanmış yeteneklere sahiptir. Ayrıca dış kaynaklı ekibi, portföylerini sergiledikleri farklı çevrimiçi platformlarda da değerlendirebilirsiniz. Performans konusunda endişelenmenize gerek yoktur.

Credit: under30ceo

Dış kaynaklı ekip, sınırlı bütçemizle görevi zamanında tamamlamamıza yardımcı oluyor. Ancak bazen ticari kuruluşlar dış kaynaklı ekipleriyle çalışırken iletişim sorunlarıyla karşılaşıyor. Etkili bir strateji oluşturarak sorunu en aza indirmeye çalışıyorlar.

Credit: biz30

Kuruluşlar dış kaynaklı ekipten çoğunlukla pazarlama, müşteri desteği ve veritabanı yönetimi hizmeti alır. Ekip zaman zaman yazılım geliştirme hizmetlerini kabul etmekten de sorumludur. COVID-19 salgınından sonra, toplam maliyeti düşürmek için dış kaynaklı ekibin kültürü arttı.

Credit: asiapremierbpo

Kuruluşlar dış kaynaklı bir ekip seçerken ekibin önceki çalışma kayıtlarına odaklanmalıdır. Dış kaynaklı bir ekibi işe alırken çalışma etiği ve profesyonellik en önemli noktalardır. Ekip yeterli profesyonelliği gösteremiyorsa veya herhangi bir etik sorunla karşılaşırsanız, o dış kaynaklı ekiple devam etmemelisiniz.