Google Tüm Çalışanlarından Şirket Aşı Politikalarına Uymalarını İstedi

1923

Google yönetimi, COVID 19 aşısı olmayı reddeden çalışanlarını işten çıkarmaya karar verdi. Teknoloji devi, aşı belgelerini ibraz etmeyenlerin eninde sonunda Google’daki işlerini kaybedeceklerini duyurdu.

Credit: fortune

Google’ın başkanı Sundar Pichai Temmuz ayında tüm çalışanlardan aşı olmalarını istemişti. Şirket şimdi de tüm çalışanlarından aşı durumlarını kanıtlayan belgeleri yüklemelerini istedi. Google, çalışanlarından nihai olarak ofise dönmelerini istiyordu. Ancak koronavirüs aşısı nedeniyle defalarca ertelendi. Şirket, işyerine katılacak olanların tam doz aşı olmalarını bekliyor.

Credit: entrepreneur

Google sözcüsü konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Daha önce de belirttiğimiz gibi, aşı zorunluluğumuz işgücümüzü güvende tutmanın ve hizmetlerimizin devamlılığını sağlamanın en önemli yollarından biridir. Aşı olabilecek çalışanlarımızın aşı olmalarına yardımcı olmak için mümkün olan her şeyi yapmaya kararlıyız ve aşı politikamızın arkasında duruyoruz.”

ABD İş Güvenliği ve Sağlığı İdaresi yönetmeliğine göre, 100 veya daha fazla çalışanı olan şirketler ya tüm çalışanlarının aşılanmasını ya da haftada bir kez Covid-19 testi yaptırmasını sağlamalıdır. Ancak bu kurala mahkemede itiraz edildi ve şimdi mahkeme kararını beklemek üzere askıya alındı.

Credit: cnbc

Google, çalışanlarının haftada en az üç gün ofise gelmelerini beklediğini söyledi. Ayrıca uzaktan çalışmaya devam etmek isteyen çalışanlarının ücretlerini de kesmeye karar verdi. Ancak, diğer teknoloji devleri farklı bir yaklaşım benimsiyor. Örneğin; Twitter, çalışanlarına sonsuza kadar evden çalışmalarını önerdi. Yakın zamanda Facebook da çalışanların evden çalışmaya devam etmeyi talep edebileceklerini söyledi.