Broadband Firmaları Düşük Gelirli Haneler İçin İndirimli Ücret Sunmalı

1605

Hayat pahalılığı artıyor ve birçok aile için broadband masraflarını karşılamak zorlaşıyor. Bu durumda uzmanlar, düşük gelirli haneler için indirimli broadband’i teşvik etmek için daha fazla şey yapılmasını öneriyor.

Credit: eweek

İyi Şeyler Vakfı, dijital olarak dışlananları anlamak için bir kampanya gerçekleştirdi ve veri yoksulluğunu tanımladı. Veri yoksulluğunun “pandemi sırasında son iki yılda önemli ölçüde büyüyen” bir sorun olduğunu belirtti. Bu durumun, “zaten ihtiyaç duydukları internet bağlantısına sahip olmak ile evlerini ısıtmak veya ailelerini beslemek arasında keskin seçimler yapmak zorunda kalan en düşük gelirliler üzerinde daha fazla baskı yaratacağını” belirtti. Ofcom ayrıca sosyal yardım alanların %84’ünün sosyal tarife paketlerinden habersiz olduğunu da belirtti.

Credit: economy-n

Birleşik Krallık otoritesi, indirimli broadband hizmetlerini teşvik etmek üzere broadband firmalarıyla bir mektup paylaştı. Kültür Bakanı Nadine Dorries dijital toplumun giderek yaygınlaştığına dikkat çekti. “Düşük gelirli haneler için” indirimli broadband teklifleri konusunda farkındalığın arttırılmasını önerdi.

Credit: thedailystar

Birçok insan faturalarını ödemekte zorlanıyor. Yardım kuruluşunun politika direktörü Matthew Upton şunları söyledi: “En düşük gelirli insanların geçinmek için mücadele ettiklerine dair şok edici hikayeler duyuyoruz, ancak yine de uygun fiyatlı broadband anlaşmalarını kaçırıyorlar. Hükümetin, insanların sosyal tarifelere geçmelerine yardımcı olmak için firmalara daha fazla baskı uyguladığını görmek güzel, ancak yine de işe yaramazsa diğer seçenekleri değerlendirmeliler.”