İtalyan Denetçiler Amazon’a 1,2 Milyar Dolar Ceza Kesti

1285

İtalya’nın antitröst düzenleyicisi, teknoloji devi Amazon’u pazar hakimiyetini kötüye kullandığı gerekçesiyle 1,2 milyar dolar para cezasına çarptırdı. Otorite, Amazon’un kendi lojistik hizmeti olan Fulfilment by Amazon’u (FBA) tanıttığını ve bunun gözden geçirilmesi gerektiğini iddia etti. Amazon bu ay içinde ikinci kez İtalyan düzenleyiciler tarafından para cezasına çarptırıldı.

Credit: hatchwise

İtalya düzenleyici kurumu, Amazon’un üçüncü taraf satıcıları dezavantajlı bir konuma soktuğunu söyledi. Amazon’un temel avantajlara ve etkinliklere erişmek için hizmetini kullandığını iddia ettiler. Düzenleyici kurum, “Amazon böylece üçüncü taraf satıcıların Prime etiketini FBA ile yönetilmeyen tekliflerle ilişkilendirmesini engelledi” dedi.

Credit: gizmochina

Son zamanlarda Amazon, önemli avantajlara erişmek için FBA hizmetlerini tanıtıyor. Amazon, Prime teslimatı ile ürün satıyor. Müşterilerin hiçbir ekstra ücret ödemeden ürün almalarını sağlıyor. Hizmetler bu Kara Cuma satışları sırasında mevcuttu. Ancak Amazon, İtalyan düzenleyicinin kararına “kesinlikle katılmıyor” ve temyize gideceklerini söyledi.

Credit: beststocks

Amazon yaptığı açıklamada, “İtalyan Rekabet Kurumu’nun kararına kesinlikle katılmıyoruz ve temyize gideceğiz” dedi. Ayrıca, “Küçük ve orta ölçekli işletmeler, ürünlerini hem çevrimiçi hem de çevrimdışı olarak satmak için birden fazla kanala sahiptir: Amazon bu seçeneklerden sadece biri. Amazon’da satış yapan 18.000 İtalyan KOBİ’nin [küçük ve orta ölçekli işletme] büyümesini desteklemek için sürekli yatırım yapıyoruz ve gönderileri kendileri yönetenler de dahil olmak üzere satıcılarımıza birden fazla araç sağlıyoruz.”