Yeni Bilgi Formu Avustralya’daki Finansal Sosyal Medya Fenomenlerini Uyarıyor

2370

Avustralya’daki fenomenler kuralları çiğnedikleri için hapse girme riskiyle karşı karşıya. Avustralya otoritesi, herhangi bir finansal tavsiye vermek için lisans almaları gerektiği konusunda uyardı.

Credit: investopedia

Avustralya Menkul Kıymetler ve Yatırımlar Komisyonu (ASIC), Avustralya’daki fenomenlerin finansal tavsiyelerle ilgili yasaları ihlal ettikleri için beş yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya olduklarını iddia ettikleri yeni bir bilgi formu paylaştı.

Credit: ft

ASIC 2021 anket raporuna göre, 18-21 yaş grubundaki genç neslin %33’ü finansal fenomenleri takip ediyor. En ilginç kısım ise Avustralya’daki gençlerin %64’ünün finansal fenomenler tarafından yüksek oranda motive ediliyor olması. Bu etkileyiciler gençlerin finansal davranışları üzerinde büyük bir etkiye sahip.

ASIC komisyon üyesi Cathie Armour, “Finansal ürün ve hizmetleri online olarak tartışan fenomenler, finansal hizmetler yasalarına uymak zorundadır. Bunu yapmazlarsa, önemli cezalar alma ve yatırımcıları riske atma riskiyle karşı karşıya kalırlar.”

Credit: freefincal

Sosyal medyanın ünlü mali danışmanı Aleks Nikolic, bilgi formunun gençleri korumak için faydalı olduğunu belirtti. Aleks, “Bence bu, şimdiye kadar yayınladıkları en net ve en iyi iletişimlerden bazıları, potansiyel olarak şimdiye kadar.” dedi. Aleks ayrıca, “Açıkçası şimdi herkes uyumlu olmak için çılgınca çabalayacak ama zaten amaç da buydu” dedi.

ASIC, finansal ürün tavsiyesi hakkında, “Sizinle iyi iş yapacak ve satın alıp tutmanız gereken beş uzun vadeli hisse senedini paylaşacağım” dedi, muhtemelen finansal ürün tavsiyesiydi. Ancak “her hafta iş için dışarıda yemek yerine evde pişirdiğiniz öğle yemeklerini hazırlayarak tasarruf edebilirsiniz”, sadece bir bütçe tavsiyesiydi ve finansal ürün tavsiyesi olması pek olası değildi.”