NNN Yatırımı İçin Atılacak Adımlar

1119

Bazen NNN kiralama olarak da bilinen üçlü net kiralama, kiracıların bakım, bina sigortası ve emlak vergileri gibi kira sözleşmesi işletme maliyetlerini karşılamayı kabul ettiği bir yatırım türüdür. En iyi yatırımlardan biri olmasına rağmen, yatırım yapmadan önce bilinmesi gereken bazı hususlar vardır.

 

Credit: investopedia

Tercih ettiğiniz yatırım getirisini belirleyin

Üçlü net kiralama yatırımları, kiracıya, konuma, kira sözleşmesinde kalan süreye, ev sahibinin sorumluluklarına, inşaat yılına ve çok daha fazlasına bağlı olarak çeşitli getiriler sağlayabilir. İki yatırım aynı bağlamda aynı olmayacaktır. Bu nedenle, iş hakkında fikir sahibi olabilmek için yatırım getiri planınızı belirlemeye çalışın. Eğer %5,5’lik bir tavan oranı arıyorsanız, %5’lik bir tavanla yetinmeyin. Aralarından seçim yapabileceğiniz birçok seçenek olacaktır.

 

Credit: inc

Bir Triple net kiralama danışmanı bulun

Yatırım hakkında genel bir fikir edindikten sonra, iş hakkında daha fazla bilgi almak için profesyonel bir NNN acentesiyle konuşmanız gerekir. Üçlü net kiralama danışmanı, NNN yatırım dünyasında deneyime sahip ticari bir emlak komisyoncusu veya aracı kurumdur. Dolayısıyla, yatırımcılara yatırım fikirleri sunmak için en iyi kişi olacaklardır. Sadece bir profesyonelle konuşmak bile yatırım yapmaya başlamanız için size yeterli bilgiyi sağlayacaktır.

 

Credit: bssnews

 

Kiracınızı ve kriterleri belirleyin

Tüm kiracılar veya üçlü net kiralamalar eşit yaratılmamıştır. Bazı NNN’ler cazip tavan oranları sunar. Her kiracının farklı derecelendirmeleri vardır. Bu nedenle, kiracılar hakkındaki ayrıntıları bilmek gerekir. Uzun süre burada kalacakları için detaylarını bilmek gerekir.