Maaş Pazarlığı İçin En İyi İpuçları

1345

Eğer güçlü bir maaş pazarlığı stratejisine sahip değilseniz, işe başladığınızda bu size binlerce liraya mal olabilir. Bu nedenle, bir iş görüşmesinde maaş pazarlığının nasıl yapılacağını bilmek çok önemlidir. Burada, bir sonraki işinizde mümkün olan en yüksek teklifi alabilmeniz için bazı maaş pazarlığı ipuçlarını paylaşmaya çalışıyoruz.

Maaş araştırması yapın

Adayların çoğu, doğru bilgi eksikliği nedeniyle maaş pazarlığı yapmak için artık iyi hazırlanmış durumda. Kendinizden emin bir şekilde pazarlık yapmak istiyorsanız, diğer şirketlerdeki benzer pozisyonların mevcut piyasa maaş aralıklarını bilmeniz gerekir. Bir mülakatta maaş pazarlığı kısmını kazanmak istiyorsanız, doğru araştırma yaparak önceden hazır olmalısınız.

Credit: medium

İstediğiniz maaşı direkt söylemeyin

Mülakatı yapan kişi istediğiniz maaşı sorduğunda, belirli bir rakam paylaşmamalısınız. Çünkü bu, daha yüksek bir maaş almanıza yardımcı olmayacaktır. Bunun yerine araştırmanıza dayanarak geniş bir aralık paylaşın.

Credit: topresume

Açık uçlu sorular sorun

Açık uçlu sorular sormak maaş görüşmeleri için en iyi taktiktir. Diğer kişinin bakış açısını anlamak için rahat bir yoldur. İkinizin de maaş konusunda işbirliğine dayalı bir tartışma yürütmenize yardımcı olabilir.

Credit: medium

Diğer tarafı dinlemeye çalışın

Maaş pazarlığı yaparken en önemli ipucu budur. Çünkü maaş pazarlığı yapmak sadece karşınızdaki kişi üzerinden konuşmaktan ibaret değildir. İşverenin tonunu anlamak da önemlidir. Bu yüzden, gerçekten ne teklif etmek istediklerini dikkatle dinlemeye çalışın.