Profesyonel Çalışmalarda Slack Kullanmak İçin En İyi Yöntemler

1844

Slack kullanmak profesyonel bir topluluk oluşturmak için harika bir yoldur. Ancak verimsiz kullanımlar Slack’i güçlendirici olmak yerine bunaltıcı hale getirebilir. İşiniz Slack gerektirmiyorsa, en iyi yöntem Slack’i açmamaktır. Özellikle de derin bir iş yapıyorsanız Slack’i açmayın. Çünkü sürekli bildirimler, görevler ve sorularla sizi bunaltacaktır.

Credit: topresume

Slack hesabınızı istediğiniz herhangi bir cihazda kullanın. Slack hesabınıza erişmek için herhangi bir cihaz kısıtlaması olmadığından, her zaman bağlanabilirsiniz. İster Windows ister Linux kullanıyor olun, tüm önemli mesajlarınızı anında görüntüleyebilirsiniz. Rahat kullanım için Slack’i diğer tanınmış üçüncü parti uygulamalarla entegre edebilirsiniz. Ayrıca bildirim seçeneklerinizi düzenleyebilir ve Slack botunu tercihinize göre değiştirebilirsiniz.

Credit: onlinegeniuses

Bir iletişim platformu olarak Slack, bir kanala birden fazla satıcının davet edilmesine izin vermek gibi bir dizi avantaja sahiptir. Her birinin maksimum katılımını ve aktif katılımını sağlayabilir, bu da sonuçta karar verme sürecini hızlandırır. Emlakçılar Slack’i kullanarak yasal bağlantılar veya kimlik gibi tüm belgeleri zahmetsizce erişilebilen tek bir yere yükleyebilir.

Kanalları nispeten dağınıklıktan uzak tutmak isteyenler, konuşma için konu başlıklarını kullanmalıdır. Bu, tüm konuşmaları bir bakışta görmenizi sağlar. Yeni kullanıcılar Slack’te bir kanal oluştururken stratejik davranmalıdır. Herkese açık olmamak da yeni kullanıcılar için şeffaflığı korumanın iyi bir yoludur. Bu uygulama aynı zamanda farklı ekip arkadaşlarıyla aynı sayfada iletişim kurarak platforma aşina olmalarını sağlayacaktır.

Credit: formstack

Slack’te sürekli bildirim almak konsantrasyonunuzu bozabilir ve üretkenliğinizi azaltabilir. Kişisel ve profesyonel hayatınız arasında bir denge kurmak da önemlidir. Özellikle uzaktan çalışıyorsanız, çalışmayı asla tam olarak bırakmazsınız ve bu da uzun vadede stresli olabilir. Bu durumdan kaçınmak için bir bildirim takvimi belirleyebilirsiniz. Bildirimleri tercihlerinize göre yönetmek de akıllıca olacaktır.