Ev Satmak İçin Yılın En İyi Zamanı

1584

Son birkaç yılda ev fiyatlarının artması şaşırtıcı değil. Pek çok faktör bu duruma neden oldu. Ancak ev satıcıları avantajlı bir konumda değil. Evlerin satış için karlı olmasının ardındaki nedenler çoktur.

 

Credit: opendoor

 

Mortgage faiz oranları düşük

Mortgage faizleri modern tarihin en düşük seviyesinde. Bir finans raporuna göre, ortalama faiz oranı son 30 yılda en fazla değişen oran oldu. Bu da insanların yeni bir ev satın almak için daha fazla kredi alabilecekleri anlamına geliyor. Ev için ipotek almak daha kolay hale geldiğinden, birçok ev sahibi daha büyük bir yere geçmeyi düşünüyor. Ayrıca, öz sermaye son birkaç yıl içinde önemli miktarda artmıştır. Bu da satıcılar için iyi bir işaret.

 

Credit: croatia-property

 

Daha az rekabet

Ev satıcıları rekabetin çok düşük olduğu bir pazara giriyor. Dünya genelindeki sıkı karantina nedeniyle, birçok yatırımcı insanları barındırmak için yeni evler inşa edemedi. Ancak evlere olan talep o zamandan beri azalmadı. Yeterli sayıda ev olmadığı için, satışa mülk sunacak kişiler evleri iyi bir fiyata satabilecekler. Bu durum, evlere olan talebin yüksek ancak arzın düşük olmasıyla doğrudan ilişkilidir.

 

Credit: bproperty

 

Sorunsuz işlemler

Ev satış süreci genellikle çok sıkıcı ve zaman alıcıdır. Özellikle insanlar seçenekler ararken, bu zaman alabilir. Piyasadaki mülklerin azlığı nedeniyle aralarından seçim yapılabilecek daha az ev olduğundan, alıcıların bir ev seçmesi daha az zaman alır. Genellikle alıcılar süreci kolaylaştırmak için karmaşık evrak işlerini kendileri yürütmeye hazırdır.