Instagram Yeni Özelliklerini Duyurdu

2516

Instagram, siyasi sorgulama öncesinde bazı değişiklikler yaptığını duyurdu. Popüler uygulama, platformun gençler tarafından aşırı kullanımı nedeniyle baskı altında. ABD Senatörleri çevrimiçi güvenlik konusunda endişeli ve Instagram şefi Adam Mosseri ile bu konuyu araştırıyorlar. Bu nedenle yakın zamanda Instagram şefi Senatörlerin karşısına çıkacak.

Credit: searchenginejournal

Yeni özelliklerin, gençlerin yanı sıra ebeveynlerin de uygulamada geçirdikleri zamanı yönetmelerine yardımcı olacağı duyuldu. Bu özellik sayesinde ebeveynler çocuklarının Instagram’da ne kadar zaman geçirdiklerini kontrol edebilecekler. Ayrıca ebeveynlerin zaman sınırları koymasına da olanak tanıyor. Gençler de ara vermeleri için bir hatırlatma alacaklar.

Credit: theguardian

Bu popüler sosyal medya uygulamasının iç araştırması, gençlerin anksiyeteleri için Instagram’ı suçladıklarını öne sürdü. France Haugen’in sızdırdığı belgeler olayı gençler arasında kaygı oranını artırdı. ABD Senato Komitesi, Instagram yetkililerine, çocukların güvenliğini sağlamak için Instagram’ın iç bilgilerini kullanmalarını tavsiye etti.

Sosyal medya danışmanı Matt Navarra bu değişiklikler hakkında şunları söyledi: “Instagram’ın patronu, ABD’li senatörler onu sorguya çektiklerinde gösterecek yeni ve anlamlı bir şeylere sahip olmak isteyecektir… yeni özellikler, endişeli ebeveynlere Instagram’ı kullanırken çocuklarını güvende tutmaya yardımcı olacak daha fazla araç verecek, ancak çoğu kişi harekete geçmenin neden bu kadar uzun sürdüğünü merak edecek.”

Bay Mosseri “mola ver” adını verdiği yeni özelliğin lansmanını duyurdu. Mosseri, “Eğer birisi belirli bir süre boyunca Instagram’da geziniyorsa, ondan Instagram’a ara vermesini isteyeceğiz ve gelecekte daha fazla ara vermesi için hatırlatıcılar ayarlamasını önereceğiz” dedi.

Credit: petapixel

Ayrıca, “Herkesin kullanımına açık olsa da, bu aracın özellikle gençlerin Instagram’da hangi bilgileri paylaştıklarını, başkaları tarafından nelerin görülebildiğini daha iyi anlamaları ve dijital ayak izlerini yönetmenin daha kolay bir yoluna sahip olmaları açısından önemli olduğunu düşünüyorum” diye yazdı.