Çip Tasarımcısı Arm’ın Nvidia Tarafından Satın Alınması Zorluklarla Karşılaştı

1924

Nvidia’nın çip tasarımcısı Arm’ı devralması ABD Federal Ticaret Komisyonu’nun itirazıyla karşılaştı. Komisyon, önerilen bu satın almanın Nvidia’ya pazar üzerinde çok fazla kontrol sağlayabileceğini söyledi.

Credit: crn

Apple, Qualcomm, Sony ve Samsung gibi birçok büyük teknoloji şirketi Çip tasarımcısı şirket Arm’ın tasarımlarına bağlıydı. Bu büyük şirketler Nvidia’nın en büyük rakipleridir ve son devralma Nvidia’nın pazarın bilgi işlem teknolojisini kontrol etmesine izin verebilir. Çünkü Arm tasarımlarını ve teknolojisini bu dev teknoloji şirketlerine lisanslıyor. İngiliz Arm firması 2016 yılında Japon SoftBank’a satılmıştı.

Credit: theverge

Ancak Nvidia, devralmanın “bu işlemin sektöre fayda sağlayacağını göstermek için çalışacağını” iddia etti. Çünkü Arm’ın açık lisanslama modelini sürdürmeye kararlılar. Nvidia ayrıca şirketi İngiltere merkezli tutacağını ve daha fazla personel işe alacağını açıkladı. Anlaşmanın önümüzdeki yılın ortasına kadar tamamlanacağını umuyorlardı. Ancak düzenleyicilerden gelen yasal zorluklar süreci belirsiz hale getirdi.

Credit: dailysabah

Nvidia, teknoloji kullanıcıları arasında yüksek performanslı grafik kartları ve oyun çipleri üretmesiyle tanınıyor. Bu şirket yazılım ve yapay zeka sistemleri geliştirmesiyle de tanınıyor. ABD’li bir gözlemci, “Önerilen birleşme, Nvidia’ya bu teknoloji üzerindeki kontrolünü rakiplerini baltalamak için kullanma yeteneği ve teşviki verecek, rekabeti azaltacak ve sonuçta ürün kalitesinin düşmesine, yeniliğin azalmasına, fiyatların yükselmesine ve daha az seçeneğe neden olacaktır” dedi.