Neden Ofise Geri Dönmeliyiz?

1145

Covid-19 pandemisi çalışma ve yaşama şeklimizi büyük ölçüde değiştirdi. İnsanlar evden çalışmaya alışıyor. Ancak mesleki gelişim ve ofis kültürünü korumak için işyerine geri dönmemiz gerekebilir.

Credit: thebalancesmb.com

Bazı işlerin evden yapılabileceği doğrudur. Öte yandan bazı profesyonel işler de profesyonel bir işyeri gerektirir. Birçoğumuz evden çalışmak için uygun bir ortama sahip değiliz. Profesyonel işler, en iyi çıktıyı sağlamak için sürekli internet bağlantısı ve diğer kaynakları gerektirir. Bazen yöneticilerimizin ve iş arkadaşlarımızın desteğine ihtiyaç duyarız. Evden çalışmak, bazılarımızın talep ettiği tüm ekipmanı ve profesyonel desteği sağlamayabilir.

Credit: mcneeslanduse.com

Uzaktan çalışırken bazı sorunlarla karşılaşıyoruz. Ancak fiziksel ofise taşınamadığımız sürece bazı normları korumak zorundayız. Karşılıklı güven ve iyi bir anlayış uzaktan çalışma ortamı için çok önemlidir. Artık şirketler zoom, skype gibi farklı yazılımları ve uzaktan çalışma ortamında işin ilerleyişini izlemek için web kamerası gibi farklı teknolojileri kullanabiliyor. Şirketler uzaktan çalışanları değerlendirmek için farklı internet platformları kullanabilir.

Credit: inc.com

Evden çalışmak aile üyelerinize yakın olmanızı sağlayabilir. Öte yandan, bu durum çalışanlar arasında mesafe yaratmaktadır. Bağlantıda kalmak için ofis arkadaşlarınızla iş ilerlemesini paylaşabileceğiniz ve çalışmakta olan diğer farklı projeler hakkında bilgi edinebileceğiniz bir yakınlaştırma toplantısına katılabilirsiniz. İş arkadaşlarınızla sohbet etmek için çevrimiçi platformları kullanabilirsiniz. Kahve saatinde yöneticilerinize düşüncelerinizi danışabilir ya da iş arkadaşlarınızın fikirlerini öğrenmek için onlarla tartışabilirsiniz.